Naam: Bartje
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 26 november 2014
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik Bartje aan jullie voorstellen. Deze zachtaardige en rustige allemansvriend van 5 jaar zoekt een nieuw mandje. Door ziekte van zijn baasje kon Bartje niet meer thuis wonen, hij woont sinds 2 maanden bij familie.

Binnen is Bartje lekker rustig. Hij is het liefst bij je in de buurt en wil dan graag knuffelen. Het liefst zit hij de hele dag bij je op schoot. Als hij geen aandacht krijgt zoekt hij een lekker plekje om te slapen, het liefst op zijn kussen of op de bank. Bartje zit niet in een bench, dit is niet nodig. Bartje wil niet graag alleen de tuin in, hij wil graag bij je zijn. Zit jij buiten, dan komt Bartje ook.

Buiten loopt Bartje goed aan de lijn. Maar als hij losloopt komt de echte stabij naar boven. Lekker zijn eigen ding doen; struinen, snuffelen en spelen met de baas. Hij houdt de baas wel in de gaten en blijft in de buurt. Maar ziet hij iets om achterna te jagen dan zal hij het niet laten, soms is hij dan nog af te leiden met een bal. Als hij uit het zicht raakt geniet hij van zijn vrijheid en kun je hem komen halen.

Naar onbekende mensen en kinderen is deze allemansvriend heel zacht en rustig. Even snuffelen en het is goed. Met andere honden wil hij graag spelen, en het is bij onbekende reuen altijd even afwachten hoe de andere hond reageert. Met de meeste reuen gaat het goed want Bartje is wat onzeker en onderdanig. Naar katten gaat hij toe om te spelen. Blijft de kat zitten dan is het even snuffelen. Maar gaat de kat er vandoor dan is er achteraan rennen ook een leuk spelletje.

Wij zoeken voor de soms onzekere Bartje een lieve en ervaren baas. Een baas die lekker de tijd voor hem heeft, het ras kent, lekker met Bartje wil wandelen, hem los laat lopen en waar hij lekker mee in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Bartje, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman