Stichting Zino BenjiNaam: Benji
Ras: labrador retriever
Geslacht: reu
Geboortedatum: 7 februari 2020
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Ik ben Benji en ik val direct met de deur in huis. Ik zoek een nieuwe beste mand. Mijn baasjes zijn super lief, perfect voor mij en ik ben dat helemaal voor hen. Echter kinderen vind ik te eng en mijn baasjes hebben een kinderwens.

Ik ben een best hele leuke labrador, helaas afkomstig uit de broodfok, waardoor ik een aantal issues heb. Dat heb je met broodfokkers, want die kijken niet naar achtergrond en socialisatie. Hierdoor heb ik een stuk aandacht, liefde en socialisatie gemist. Die ben ik nu aan het inhalen.

In huis lig ik het liefste op mijn speciale kussen, op bed of op de bank, vanwege mijn gewrichten, die helaas minder goed zijn, waar ik supplementen voor krijg. Wanneer ik aandacht wil, ga ik met spullen rondlopen. Omdat ik het moeilijk vind om deze spullen af te geven, spelen we op een andere manier. Alleen aandacht vind ik ook prima, want ik hou van aandacht en knuffelen op mijn momenten.

Buiten aan de lijn, snuffel ik veel en soms ben ik op zoek naar eetdingen, die in de ogen van mijn baasjes niet fris zijn, maar ik vind ze heerlijk. Mag ik los, ga ik blij rondrennen en snuffelen en zie maar eens hoe knap ik ben, ik weet steeds waar mijn baasjes zijn. Ik kom zelfs terug als ik aan het spelen ben met andere honden. Ja, ik kom direct als ze mij roepen. Andere honden vind ik vaak leuk, misschien kan ik wel bij een andere hond in huis? Ik ben heel goed in gedoseerd spelen, nou ja wel met hulp van mijn bazen, dit is dan weer belangrijk voor mijn gewrichten.
Kinderen, grote mensen vind ik buiten leuk en gezellig, binnen vind ik die kinderen toch te druk, te onvoorspelbaar, daardoor kies ik liever voor mensen zonder kinderen, omdat ik dan mijn rust kan pakken.

Vanwege mijn issues ben ik op bezoek geweest bij een gedragsdeskundige om te kijken of ik leuk genoeg ben voor herplaatsing. Dat ben ik gewoon, ik heb hulp nodig bij een aantal punten zeggen ze en die noem ik dan ook; hoe leer ik mijn spullen af geven, hoe leer ik langer alleen thuis te zijn en hoe leer ik omgaan met die drukke prikkels.

Kom je op bezoek om mij te ontmoeten, dan heb ik een grappig dingetje, ik wil heel graag weten wat je in je tas hebt, duw mijn neus ertegenaan. Je bent voorbereid! Mocht je nog meer van mij willen weten? Wil je dan mailen naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Benji.

Contactpersoon: Jolande (06 – 43 68 14 73)