Naam: Bente
Ras: Friese stabij x Drentse patrijs
Geslacht: teef
Geboortedatum: 27 januari 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Graag wil ik jullie voorstellen aan Bente. Deze ontzettend lieve dame is een kruising van een Friese stabij en een Drentse patrijshond. Bente is op zoek naar een nieuw mandje want zij is voor het huidige gezin te druk en onrustig waardoor ze te vaak in de bench moet om tot rust te komen. Door de samenstelling van het gezin met hun dieren zijn er voor Bente teveel prikkels waardoor zij niet meer tot rust komt en blijft doorgaan met uitdagen en spelen. Het baasje zoekt nu met pijn in haar hart een beter plaatsje voor Bente

Bente is opgegroeid met kinderen, andere honden en katten. Ze is in huis vriendelijk naar alles en iedereen, maar blijft om aandacht vragen. Doordat ze deze dan ook krijgt zet ze de boel weer op zijn kop zodat ze tot rust moet komen in de bench.

Bente zit alleen in een bench om tot rust te komen en rustig te blijven, verder is dat niet nodig. Ze kan overdag een paar uur in de bench, en ook de hele nacht. Bente is waaks, ze blaft als er aangebeld wordt, ze luistert als ze hoort dat ze stil moet zijn. Verder vraagt Bente vaak om aandacht en knuffelt graag.

Aan de riem loopt Bente zo goed mee. Ze wil wel alles zien en meemaken. Door te blaffen probeert ze haar onzekerheid te verbergen. Vaak loopt ze los, ze blijft in je buurt en houdt je in de gaten. Als je haar roept luistert ze goed. Ze wil dan alles in de gaten houden en rent vreemden blaffend tegemoet. Ze heeft blijkbaar het idee dat ze moet beschermen, want als ze met een roedel meeloopt vertoont ze dit gedrag minder. Naar andere honden toe is ze soms wat onzeker, ze gaat dan blaffen maar zodra het goed gaat is wil ze spelen. Andere mensen benadert ze voorzichtig en ze blijft een beetje op afstand tot ze ziet dat het vertrouwd is.

Wandelen, rennen en spelen vindt ze fantastisch. Zwemmen doet Bente niet, als puppy zag ze een keer te laat dat het eendenkroos geen gras was en ging ze kopje onder. Dat was gelijk ook het einde van de zwem carrière. Bente gaat mee in de auto, ze zit dan in een reisbench. Bij de eerste bocht moet ze dan soms al overgeven. Het vermoeden is dat het door spanning komt en niet direct door wagenziekte. Als Bente los achterin zit en de omgeving kan zien heeft ze er geen last van.

Wij zoeken een lieve en rustige baas, die lekker met Bente wil wandelen en waar zij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Bente, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman