Stichting Zino BentleyNaam: Bentley
Geboortedatum: 8 september 2018
Kan bij honden: alleen teefjes
Kan bij kinderen: nee
Kan loslopen: nee

Hoi mijn naam is Bentley. Ik ben een prachtige Friese stabij van bijna 3 jaar. Samen met mijn baasjes ben ik op zoek naar een nieuwe beste mand en een baasje die mij de dingen kan leren die ik moeilijk vind. Mijn baasjes doen hun best maar samen komen wij er niet meer uit.
Als er iets van mij afgepakt wordt vind ik dat niet leuk, ik wil gewoon leren ruilen. Kinderen vind ik op een afstandje best leuk maar vindt het niet fijn als ze mij zomaar aanraken. Mannelijke soortgenoten zijn ook niet zo mijn ding, vrouwtjes gaat prima. Ik grom en reageer soms met mijn tanden. Dat is niet zo handig en wil dat ook niet. Ik wel graag leren hoe ik dat moet oplossen.

In huis ben ik aanwezig en speel het liefst de hele dag, de tuin verdedig ik luid blaffend, ik ben aanwezig, ik begrijp gewoon nog niet zo goed hoe ik kan ontspannen, buiten en binnen moet ik leren om mijn rust te nemen. Kun jij mij dat leren?
Ik kan ook heel lief zijn hoor. Ik kan dan lekker bij je liggen om gekroeld te worden. Daar word ik heel blij en ontspannen van, ik val dan heerlijk naast je in slaap.

Stichting Zino BentleyAan de lijn trek ik veel en blijf regelmatig even staan om de omgeving in mij op te nemen. Eigenlijk bepaal ik hoe het wandelen gaat en ik begrijp dat dat andersom handiger is, maar ja. Onderweg vind ik van alles lekkers en eet dat dan ook op. Ook een leermomentje, wanneer jij iets veel lekkerders meeneemt ga ik vast leren ruilen met je.

Een paar maanden geleden heb ik mij tijdens het spelen op het strand verstapt. Mijn baasjes zijn met mij naar de dierenarts gegaan en daar zijn foto’s gemaakt van mijn voorpoten. Voor betere foto’s zijn ze met mij naar een kliniek gegaan. Er is gesproken over ED en artrose. ED is niet met zekerheid te zeggen. Artrose zit helaas wel in mijn voorpootjes.
Mijn baasjes zijn met mij naar een fysiotherapeut geweest, haar advies is artrose ondersteunend voer en het spelen beperken/doseren. Wij kunnen wel gezellig kilometers wandelen en lekker zwemmen.

Zo dit is mijn verhaal, dit ben ik. Bij jou, in mijn nieuwe beste mand, ben ik vast weer een blije hond. Wil jij samen met mij aan de slag gaan? Mag ik bij jou in een andere beste mand? Ik kijk zo uit naar samen, pootje van Bentley.

Wil je dat, wil je dan een mail sturen naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Bentley
Contactpersoon: Ria en Anneke.