Stichting Zino BentleyNaam: Bentley
Geboortedatum: 8 september 2018
Kan bij honden: alleen teefjes
Kan bij kinderen: nee
Kan loslopen: nee

Hoi, mijn naam is Bentley. Ik ben een prachtige Friese stabij van 3 jaar. Samen met mijn baasjes ben ik op zoek naar een nieuwe beste mand en een baasje die mij de dingen kan leren die ik moeilijk vind, hoe we dat samen kunnen oplossen. Mijn baasjes en ik komen er niet meer uit, het lukt niet.

In huis ben ik aanwezig en speel het liefst de hele dag, de tuin verdedig ik luid blaffend. Ik kan ook heel lief zijn hoor. Ik kan dan lekker bij je liggen om gekroeld te worden. Daar word ik heel blij en ontspannen van, ik val dan heerlijk naast je in slaap. Helaas begrijp ik de meeste tijd gewoon nog niet zo goed hoe ik kan ontspannen, ik blijf “aan” bij mijn huidige woonplek.

Aan de lijn trek ik veel en blijf regelmatig even staan om de omgeving in mij op te nemen. Eigenlijk bepaal ik hoe het wandelen gaat en ik begrijp dat dat andersom handiger is, maar ja. Onderweg vind ik van alles lekkers en eet dat dan ook op. Ook een leermomentje, wanneer jij iets veel lekkerders meeneemt ga ik vast leren ruilen met je.

Kinderen zijn best leuk maar wel op een afstandje, ik vind het niet fijn als ze zomaar op mij aflopen en gaan aaien. Wanneer ik iets heb, wat van hen is en ze willen dat terug snap ik naar hen. Iets afgeven vind ik gewoon moeilijk. Door te ruilen voor iets lekkers ga ik dat heus snel leren. Dat ‘bijten’ of snappen doe ik vaker, ik weet het dan gewoon niet, sorry, zullen we dat samen ook oplossen?

Ik heb een paar dagen bij een gedragsdeskundige gelogeerd en ben daar tot rust gekomen. Lekker met de andere honden gespeeld, lekker geslapen en daar hoefde ik niet te snappen. Zij begreep mij en ik begreep haar. Ik vond het daar in het begin ook best spannend hoor!

Wat mij helpt is dat ik weg kan lopen als het voor mij te moeilijk wordt of als ik het te spannend vind. Ik vind het fijn dat ik mij terug kan trekken en dan ook met rust gelaten wordt. Een momentje voor mijzelf zeg maar. Als ik te veel spannende dingen achter elkaar beleef, loopt mijn emmertje gewoon over. Ik heb laten zien dat ik in een andere ruimere omgeving bij een andere baas, weer een rustige ontspannen hond wordt.

Een huis zonder kinderen en met een grote tuin zou tof zijn. Ik kan prima met teefjes omgaan, reutjes vind ik minder.

Een paar maanden geleden heb ik mij tijdens het spelen op het strand verstapt. Mijn baasjes zijn met mij naar de dierenarts gegaan en daar zijn foto’s gemaakt van mijn voorpoten. Voor betere foto’s zijn ze met mij naar een kliniek gegaan. Er is gesproken over ED en artrose. ED is niet met zekerheid te zeggen. Artrose zit helaas wel in mijn voorpootjes. Mijn baasjes zijn met mij naar een fysiotherapeut geweest, haar advies is artrose ondersteunend voer en het spelen beperken/doseren. Wij kunnen wel gezellig kilometers wandelen en lekker zwemmen.

Zo dit is mijn verhaal, dit ben ik. Wie ben jij? Heb jij een nieuwe beste mand? Bij jou, in mijn nieuwe beste mand, word ik vast weer een blije hond. Wil jij samen met mij aan de slag gaan?
Pootje van Bentley.

Wil je dat, wil je dan een mail sturen naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Bentley.

Contactpersoon: Jolande (06 – 43 68 14 73) en Ria (06 – 11 06 79 53)