Naam: Beppe
Ras: Friese stabij
Geslacht: teef
Geboortedatum: 24 december 2017
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja, stabiele grote
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja, ouder dan 12 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: op de achterbank

Beppe is op zoek naar haar nieuwe mand.

Beppe woont in een te actieve, jonge dynamische familie en omgeving. Beppe heeft behoefte aan meer rust en stabiliteit, dat botst met hoe ze nu woont en leeft. Bazin en Beppe gaan voor die ene beste passende mand.

Beppe is een energiek afwachtende hond. Nieuwe situaties bekijkt ze vanaf een afstandje en probeert deze weg te blaffen. Het aanleren en samen die situatie bekijken geeft haar vertrouwen en dat zorgt voor een band. Op dit moment is er te weinig tijd om haar hierin te begeleiden.

In huis ligt Beppe het liefste op de bank, op de vloer of in haar ‘huis’, een nylon bench, die altijd open staat, die ‘ligplek’ is het liefste bij je in de buurt. Ze komt geregeld een kroeltje halen.

Hersenwerkjes vindt ze superleuk om te doen en daar is ze goed in, brokjes verstoppen of een puzzel oplossen, Beppe gaat ervoor. Een groot aandachtspunt is bezoek: Komt er bezoek vraagt dat begeleiding. Beppe gaat blaffen. Dat het ligt aan de hectiek van het gezin is gemerkt door de gedragsdeskundige. Zij heeft opgepast, met handgebaren en de juiste begeleiding, kon zij Beppe stoppen met het blaffen.

De gedragsdeskundige wil hierdoor graag de nieuwe baas helpen in de begeleiding.

Het alleen thuis zijn heeft Beppe inmiddels (na een verhuizing) weer geleerd en dat lukt haar goed. In de nieuwe situatie zal ze daar haar tijd in mogen krijgen om te wennen aan al het nieuwe.

Beppe kan buiten trekken aan de lijn, na een tijdje wordt dat minder. Ze houdt ervan om alles te onderzoeken en van een snuffel rondje wordt ze blij. Kleine hondjes vindt ze niets. Het verstandigste is om die uit de weg te gaan. Even oversteken of omdraaien en afleiden zorgt voor rust bij Beppe, ook hierin geeft de gedragsdeskundige hele juiste tips hoe je daarin verder kan komen. Door alle hectiek van de jonge kinderen lukt het de bazin niet om Beppe consequent juist te begeleiden.

Voor Beppe zou een stabiele, grote hond in huis ook heel goed kunnen werken, dat is wel afhankelijk van een klik.

De bazin is al een tijdje op zoek naar een nieuwe mand en Beppe staat ook al een poosje ingeschreven bij de HHIN. De HHIN, de gedragsdeskundige, de bazin en wij hebben in overleg besloten om voor Beppe samen te gaan werken.

Uiteindelijke heeft zij maar 1 beste nieuwe mand nodig en wij hopen dat die er snel is voor Beppe.

Heb jij die mand of weet je iemand die die mand heeft, wil je mailen naar stichtingzino@gmail.com.

 

Contactpersoon: Jolande