Naam: Bliksem
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 03 maart 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Bliksem. Deze lieve, enthousiaste en speelse knaap is een echte mensenhond. Deze knuffelkont zoekt een nieuw mandje vanwege veranderde familieomstandigheden. Hij is straks te vaak alleen, daarom zoekt het baasje een mooi plekje, waar zij Bliksem met een goed gevoel kan plaatsen.

Binnen is Bliksem lekker rustig. Hij is speels en daagt dan wel eens uit. Hij heeft wel eens knuffels gehad maar die werden in no time veranderd in pluis. Tennisballen en kluiven is waar Bliksem zich nu mee vermaakt. Bliksem is erg aanhankelijk en wil graag aandacht. Alleen zijn is geen probleem voor Bliksem. Bliksem is opgegroeid met kinderen en vindt ze erg leuk. Onbekenden en andere kinderen wil Bliksem vriendelijk en enthousiast begroeten. Als hij je aardig vindt wil hij wel eens heel lief en zachtjes aan je hand knabbelen. Thuis is Bliksem katten gewend, natuurlijk worden deze wel eens uitgedaagd. Overdag is hij los in huis en s nachts slaapt hij lekker in zijn mand.

Buiten loopt Bliksem meestal aan de lijn. In het begin wil hij dan nogal trekken. Zoals wel vaker bij de stabij, kan hij ineens stoppen en besluiten dat er nog wat gesnuffeld moet worden. Zwemmen doet hij ook graag, dit is nu aan de riem anders blijft hij maar rondjes zwemmen en komt hij er na een half uur pas uit. Loslopen wordt gedaan in een afgezet losloopgebied. Bliksem is een keer op avontuur gegaan maar kwam uiteindelijk weer uit zichzelf terug. Hier ligt dus een leuke uitdaging voor de nieuwe baas.

Ziet hij andere honden dan is het even kijken, soms een blaf en spelen. Hij benadert ze vriendelijk en speels. Katten zijn voor Bliksem wezens die er binnen bij horen, maar buiten beter weggejaagd kunnen worden. Kikkers vangen is een hobby van hem.

Wij zoeken voor Bliksem een lieve en ervaren baas. Die het ras kent, lekker met Bliksem wil wandelen, hem de kans wil geven om los te lopen en waar hij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Bliksem, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman