Stichting Zino BoNaam: Bo
Ras: labrador retriever
Geslacht: reu
Geboortedatum: 19 december 2021
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Bo is een lieve, rustige en nog jonge labrador van bijna 1,5 jaar oud en hij zoekt een nieuwe beste mand. Bo is een jonge hond en gedraagt zich daar ook naar. Hij is speels, enthousiast en geniet enorm van lekker spelen en lange wandelingen. In huis is hij rustig en ligt veel te slapen. Hij ligt vaak in zijn bench, dit is zijn bekende en vaste ligplek. Het is niet dat het gebruik van de bench nodig is, hij kan vast ook wennen aan een andere fijne ligplek.

Bo is op veel vlakken een makkelijke en gehoorzame hond, die als hij los loopt je goed in de gaten houdt en komt als hij geroepen wordt. Alleen met fietsers is het oppassen met Bo, het kan dat hij hierdoor getriggerd wordt om er achter aan te gaan. Aan de riem lopen gaat goed. Bo heeft puppy-cursus gedaan, maar zal het vast leuk vinden om iets van training te gaan doen, met zijn nieuwe baasje(s).
Bo kent de hondentaal goed en kan goed met andere honden omgaan. Of hij in huis met katten kan is onbekend. Hij kan in zijn bekende omgeving, prima een paar uurtjes alleen zijn. Op een nieuwe plek, zal dit weer even opgebouwd moeten worden. Met kinderen kan Bo prima overweg en hij is dan meestal heel voorzichtig, maar hier moet natuurlijk wel altijd toezicht bij zijn.

Stichting Zino BoDe reden dat Bo herplaatst moet worden is omdat hij erg waaks is. Hij woont nu op een groot erf, met een tuinbouwbedrijf waar veel verschillende en voor hem onbekende mensen komen. Hier kan Bo niet goed mee omgaan, omdat hij het idee heeft het terrein te moeten bewaken. De huidige eigenaren hebben ook jonge kinderen en maken zich zorgen hoe dit moet gaan als er vriendjes van de kinderen willen komen spelen. Opvallend is, dat als Bo bij familie in een woonwijk uit logeren gaat, het waakse gedrag een stuk minder is. Hij blaft dan wel af en toe, maar is hier dan goed in te corrigeren.

We zoeken voor Bo, lieve en ervaren baasjes, die geduldig en consequent zijn. Tijd voor hem hebben, graag met hem gaan wandelen en met hem verder willen trainen. We denken dat Bo beter niet bij jonge kinderen kan worden geplaatst. Heb jij die nieuwe beste mand? Of weet jij iemand die deze mand heeft staan? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Bo.

Contactpersoon: Barbara