Naam: Boaz
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 24 februari 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Boaz. Deze grote, enthousiaste en speelse knaap is een echte mensenhond. Deze knuffelkont zoekt een nieuw mandje vanwege veranderde familieomstandigheden. Hij is nu te vaak alleen, daarom zoekt het baasje een mooi plekje, waar zij Boaz met een goed gevoel kan plaatsen.

Binnen is Boaz lekker rustig. Hij is speels en daagt dan wel eens uit. Hij heeft een mand met knuffels en kluiven waar hij zich mee vermaakt. Boaz is erg aanhankelijk en wil graag aandacht. Alleen zijn is geen probleem voor Boaz. Boaz is opgegroeid met kinderen en vindt ze erg leuk. Onbekenden en andere kinderen wil Boaz vriendelijk en enthousiast begroeten. Thuis is Boaz geen katten gewend, op zijn logeeradres zijn er wel katten en die laat hij gewoon met rust. Traplopen heeft Boaz niet geleerd. Boaz slaapt s ‘nachts in een bench. Overdag is hij los in huis.

Buiten loopt Boaz meestal aan de lijn. In het begin wil hij dan nogal trekken. Zoals wel vaker bij de stabij, kan hij ineens stoppen en besluiten dat er nog wat gesnuffeld moet worden. Doordat Boaz tijdens het loslopen het baasje een paar keer flink heeft laten schrikken durft ze dit niet meer aan. Boaz ging op avontuur maar kwam uiteindelijk weer uit zichzelf terug. Hier ligt dus een leuke uitdaging voor de nieuwe baas. Ziet hij andere honden dan is het even kijken, soms een blaf en spelen. Hij benadert ze vriendelijk en speels. Katten zijn voor Boaz wezens die er binnen bij horen, maar buiten beter weggejaagd kunnen worden. Autorijden is een feest.

Wij zoeken voor Boaz een lieve en ervaren baas. Die het ras kent, lekker met Boaz wil wandelen, hem de kans wil geven om los te lopen en waar hij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Boaz, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman