Naam: Boet
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 16 oktober 2012
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie opnieuw voorstellen aan Boet. Deze 7 jarige heer van stand zoekt een nieuw mandje. Het baasje zoekt een mooi en rustig plekje, waar zij Boet met een goed gevoel kan plaatsen. Met Boet haal je een geweldige vriend in huis die je ontzettend dankbaar is.

Binnen is Boet lekker rustig. Deze knuffelkont wil graag bij je zijn, zeker als hij dan even lekker kan knuffelen en tegen je aan kan leunen. Boet is erg aanhankelijk en wil graag aandacht. Een paar uur alleen zijn is geen probleem voor Boet, hij loopt lekker los in huis. Onbekenden wil Boet vriendelijk begroeten. Boet vindt kinderen leuk en gezellig. Hij is waaks, maar dat hoort bij de stabij.

Buiten loopt Boet lekker mee aan de lijn. Hij trekt niet, alleen als hij schrikt. Hij is bang voor harde knallen zoals vuurwerk. Hoort hij die, dan vindt hij dat er stevig doorgelopen moet worden de andere kant op. Loslopen is voor Boet een feest. Hij gaat dan lekker struinend en snuffelend zijn gangetje. Hij is de boel aan het verkennen, maar het is zeker geen jager. Als er een stok ligt dan moet deze zeker mee. Ziet hij andere honden dan is het even rustig aankijken, even snuffelen en soms wat spelen. Boet gaat graag mee in de auto en hij vindt dat fantastisch.

Waarom zoeken we voor de lieve en heel sociale Boet een nieuwe en ervaren baas? Boet is bang voor vuurwerk en harde geluiden. Hij wil hierdoor niet naar buiten als het te luidruchtig is. Doordat hij die negatieve ervaringen ook in de avonduren heeft meegemaakt wil hij in de avondschemering en ‘s avonds niet meer wandelen. Van harde geluiden zoals bijvoorbeeld vuurwerk kan hij in paniek raken waardoor hij even niet “bereikbaar” is.

Boet is na een mislukte proefplaatsing in opvang gekomen bij een gezin met meerdere honden en katten. Hij kan met alles goed. Daar laat Boet al een beetje ander gedrag zien. Hij wil in het donker toch even de straat op om een plas te doen. ’s Morgens vroeg in het donker is wandelen geen probleem. De middagwandeling hangt af van (helaas nog steeds!) vuurwerk en knallen, mocht de wandeling niet doorgaan dan geeft Boet ’s nachts een blaf waarmee hij laat weten even naar buiten te willen.

Wij zoeken voor Boet een geduldig baasje dat kan omgaan met zijn angsten. Die hier begrip voor heeft en er aan wil werken. Die Boet wil en kan begrijpen. Dit baasje is iemand die het ras kent, lekker met Boet wil wandelen, hem de kans wil geven om tot rust te komen en hem consequente maar zachte sturing wil geven. Heeft u die warme mand voor Boet, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman