Stichting Zino BowyNaam: Bowy
Ras: Drentsche patrijshond
Geslacht: reu
Geboortedatum: 21 april 2021
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Voor Bowy, een Drentsche patrijshond, zoeken we een nieuwe beste mand. Bowy is bijna 2 jaar oud en wordt door zijn huidige baas omschreven als een energieke, vrolijke, nieuwsgierige en speelse hond. In huis luistert Bowy goed en vraagt hij regelmatig de aandacht van zijn baasjes door met zijn speeltjes te komen. Spelen met de klos of trekspelletjes vindt hij erg leuk.
Buiten is hij enthousiast, onderzoekend en vanuit zijn speelsheid jaagt en springt dan achter alles aan wat zijn aandacht trekt. Hij vergeet dan ook zijn baasjes. Loslopen gaat nog niet maar hierin zal er door de nieuwe baasjes verder met hem getraind moeten worden. Bowy heeft met zijn baasjes alleen de puppycursus gedaan. Aan de lijn loopt hij netjes mee en hij kent de basiscommando’s. Als hij andere honden tegenkomt zoekt hij hier geen confrontatie mee, hij wil vooral spelen. Katten vindt hij niet leuk en hier zal hij achteraan jagen als hij de kans krijgt.

Als Bowy zijn energie kwijt is gaat hij lekker slapen en is hij rustig in huis. Bezoek is spannend voor hem. Hij is dan heel enthousiast en kan tegen het bezoek opspringen wat moeilijk af te remmen is. Hierin zal met Bowy getraind moeten worden. Ook kinderen vindt hij erg leuk maar kan hierin net te onstuimig zijn.
Bowy is niet bekend met agressief gedrag en heeft nog nooit gebeten. Het alleen zijn is geen probleem voor hem en dit kan voor 4 a 5 uur.

Het moeten herplaatsen van Bowy gaat de huidige baasjes zeer aan het hart, maar door hun fysieke beperkingen kunnen ze hem niet meer bieden wat hij nodig heeft. We zoeken voor Bowy lieve, ervaren baasjes die geduldig en consequent zijn, tijd voor hem hebben, graag met hem gaan wandelen en activiteiten ondernemen. Belangrijk is dat er geen kleine kinderen of katten in huis zijn. Heeft u die warme mand voor Bowy, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op of stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Bowy.

Contactpersoon: Bertie