Stichting Zino ChicoNaam: Chico
Ras: Lagotto Romagnolo
Geslacht: reu
Geboortedatum: 20 december 2017
Stamboom: ja
Kan bij honden: onbekend; waarschijnlijk wel
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja, met beleid
Kan in de auto: ja

Wij zoeken voor Chico een nieuwe beste mand. Chico is een lieve, mensgerichte en aanhankelijke hond. Buiten gaat hij graag samen met zijn mensen speuren, daar heeft hij niet alleen veel plezier in maar ook een buitengewoon talent voor, opgemerkt door zijn trainer. Ook loopt hij graag naast de fiets, houdt hij van spelletjes en alle andere activiteiten samen met zijn mensen. In huis is Chico rustig en waaks. Bezoek wordt luid aangekondigd en, zoals het een Lagotto betaamt, verwacht Chico dat zijn mensen het vandaar overnemen.

Door enkele minder fijne gebeurtenissen in zijn leven kan Chico in diverse situaties onzeker zijn. Daar vraagt hij hulp voor. Wij zijn daarom voor hem op zoek naar rustige, evenwichtige en liefst ervaren mensen. Het liefste mensen die goed honden kunnen lezen en kunnen anticiperen.

Als jonge hond is Chico enkele keren gebeten en verwond door andere honden. Hij kan bij ontmoetingen met onbekende honden daarom onzeker zijn en zelfs uitvallen. Met goede begeleiding is hier veel winst te behalen, bijvoorbeeld door Chico in eerste instantie onverenigbaar gedrag aan te leren.

Stichting Zino ChicoChico kan ook onzeker zijn in ontmoetingen met onbekende mensen zowel thuis als buiten. Meestal wil hij op afstand kennis maken, door hem die ruimte te geven zal hij je waarderen. Zijn mensen zullen dit dienen te respecteren en Chico wanneer nodig in bescherming moeten nemen. Chico zal grommen als men over zijn grenzen heen gaat, hij kan dan mogelijk uitvallen als zijn waarschuwingen worden genegeerd. Zijn mensen zullen de regie moeten nemen en waar mogelijk positieve associaties stimuleren.
Chico’s fokker (tevens gedragstherapeut) wil indien gewenst graag helpen.

Om onduidelijke redenen is de relatie tussen Chico en de middelste (volwassen) zoon van de huidige eigenaren recent slecht geworden. Dat heeft helaas geleid tot een bijtincident. Dit is de reden dat er nu een nieuwe plek voor Chico wordt gezocht.

Een aandachtspunt van een Lagotto Romagnolo is de vachtverzorging. Dit ras verhaart niet en dat kan Chico geschikt maken voor mensen met een allergie voor honden. Dat dient uiteraard wel getest te worden! De vacht moet regelmatig gekamd en/of geborsteld worden. Overtollig haar moet regelmatig uit de oren worden geplukt. Als men dit niet zelf wil doen zal minimaal vier keer per jaar een bezoek aan een trimsalon moeten worden gebracht.
De juiste mensen zullen in Chico een vriend voor het leven vinden. Ook kun je alle informatie over Chico vinden op de website van de fokker.

Voel jij je aangesproken, zie jij je al een speurcursus volgen met Chico? Wil je ons mailen: stichtingzino@gmail.com o.v.v. Chico.

Contactpersoon: Jolande (06 – 43 68 14 73)