Stichting Zino CodieNaam: Codie
Ras: Engelse springer spaniel
Geslacht: reu
Geboortedatum: 6 juli 2020
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Voor Codie, een energieke, lieve en in huis rustige Engelse springer spaniel van 2½ jaar oud zoeken zijn baasjes een nieuwe beste mand. Aangezien de situatie van werk en gezin van de baasjes dusdanig veranderd is krijgt Codie niet meer de aandacht en beweging die hij nodig heeft en wordt hier ongelukkig van.

Codie is een rustige hond die wel van spelen houdt. Tijdens het eten hangt hij rond de eettafel in de hoop dat iemand wat laat vallen. Als er visite is, wordt Codie enthousiast en kan hij soms lastig zijn rust vinden. Klein speelgoed, sokken of rond slingerend plastic bijt hij stuk. Zoekspelletjes of apporteren vindt hij geweldig.
Hij kan rustig 6 uur alleen zijn en ligt dan in zijn bench. Bij een nieuwe baas zal dit weer even begeleid moeten worden.

Stichting Zino CodieCodie houdt van veel en hard rennen, ook door de bosjes, zwemmen vindt hij helemaal fantastisch! Andere (vreemde) honden benadert hij speels en onderdanig. Een wandeling aangelijnd vindt Codie niet leuk en trekt dan aan de lijn en wil graag zijn neus achterna. Het wandelen met een slappe lijn is leerbaar, tijd en aandacht, dan komt dat goed, soms mag een hond ook even trekken. Loslopen vindt hij veel fijner, soms is hij dan moeilijk terug te halen, maar dat is ook de leeftijd.
Kinderen en volwassenen (ook als ze onbekend zijn) vindt Codie allemaal prima. Hij speelt vaak met de kinderen van de baasjes, zij kunnen alles met hem doen en soms spelen ze “kappertje” met hem. Codie heeft de puppycursus en de basiscursus 1 & 2 gedaan.

Voor Codie zoeken we een baas of een gezin dat veel aandacht en tijd voor Codie heeft. Hij is een erg lieve gezinshond maar hij heeft meer beweging nodig en dat zien zijn baasjes. De ouders van Codie zijn beide bejaagd en een jachttraining zou echt wel iets voor hem zijn! Hij is nog jong en kan veel leren, de Engelse springer spaniel staat bekend om zijn ‘will to please’.

Ben jij die sportieve baas die met Codie de jachttraining wil gaan volgen? Of een speurcursus? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Codie.

Contactpersoon: Lindy