Naam: Desie
Ras: stabij kruising
Geslacht: teef
Geboortedatum: 11 juli 2008
Stamboom: nee
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Graag wil ik jullie voorstellen aan Desie. Deze actieve dame is een kruising van een Friese stabij, border collie en boerenfox.  Desie is op zoek naar een nieuw mandje want zij is niet gelukkig meer, ze is vaak alleen thuis. Het huidige baasje maakt soms lange dagen en wil daarom graag een nieuw mandje voor Desie.

Desie is niet opgegroeid met kinderen. Doordat het baasje niet weet of Desie kinderen leuk vindt en hoe ze zal reageren vindt ze het beter dat Desie niet bij een baasje met jonge kinderen komt.

Desie zit niet in een bench, dat is ook niet nodig. Er zijn helaas dagen dat ze tot 12 uur alleen moet zijn. Desie blijft zich dan goed gedragen, maar wil wel direct naar buiten als het baasje thuiskomt. Desie is waaks, ze blaft als er aangebeld wordt, ze luistert als ze hoort dat ze stil moet zijn. Verder vraagt Desie vaak om aandacht en knuffelt graag.

Aan de riem loopt Desie goed mee, maar meestal loopt ze los. Ze luistert dan goed. Als jong hondje is Desie een keer gebeten, daarom is haar gedrag naar andere honden toe veelal ontwijkend. Katten houdt ze in de gaten, maar ze gaat er niet achteraan. Achter de bal aan rennen vindt ze fantastisch. Niet in de sloot gooien, want zwemmen doet Desie zeker niet. Desie is een lekker enthousiast kniehoog hondje dat met haar 15 kilo nog lekker rondrent en midden in het leven staat.

Vreemde mensen maar vooral mannen vindt ze spannend. Ze kan dan angstig reageren en kan dan wel eens happen. Ze heeft nog nooit bij iemand doorgebeten.

Wij zoeken een lieve rustige baas, die lekker met Desie wil wandelen en waar zij lekker in de tuin kan. Het liefst een plekje waar Desie tot rust kan komen en niet teveel prikkels krijgt. Heeft u die warme mand voor Desie, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman