Stichting Zino DiegoNaam: Diego
Ras: border collie
Geslacht: reu
Geboortedatum: 8 mei 2014
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja, binnenshuis
Kan bij kinderen: ja vanaf 6/7 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja, niet bij fietsers en auto’s
Kan in de auto: ja

Voor Diego, een border collie, zoeken wij een fijne beste mand. Diego is nu ruim 8 jaar oud en zijn baasjes vinden hem natuurlijk lief en aanhankelijk, maar ook fel en actief. Hij is graag buiten, in de tuin daagt hij je uit tot spelen, het liefst non stop. Aan de lijn kan hij flink trekken en blaffen naar fietsers en auto’s. Andere honden benadert hij, als hij aan de lijn zit, soms snuffelend of loopt door. Wat Diego niet leuk vindt is als andere honden aan zijn achterste komen. Als hij met andere honden los loopt, is hij vriendelijk en begroet ze met een blaf. Katten, daar gaat Diego achteraan.

Stichting Zino DiegoAan onbekende kinderen en volwassenen schenkt hij weinig aandacht, bij bekenden wil hij het liefst spelen en heel veel aandacht. Hij wil de baasjes het liefst bij elkaar houden binnenshuis, als ze apart iets gaan doen wordt hij wat zenuwachtig. Zo ook bij visite, maar na een tijdje wil hij spelen met de visite.
Diego kan beter niet bij al te jonge kinderen vanwege zijn speelsheid en lompheid. Dat is ook de reden dat de baasjes afstand willen doen van Diego. Vanaf 6/7 jaar kan heel goed.
In de auto is Diego de eerste kilometers wat pieperig maar daarna gaat het goed. Hij is zelfs mee geweest naar Denemarken.

Diego heeft een huidaandoening die al jaren goed onder controle is. Hij heeft een allergie voor mijt en daardoor jeuk. Zijn baasjes douchen hem regelmatig en wassen hem met hondenshampoo. Diego heeft ook het mdr 1 gen, wat inhoudt dat hij gevoelig is voor geneesmiddelen. Een goede dierenarts weet hiermee om te gaan.

Bent u de nieuwe lieve baas voor Diego? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Diego

Contactpersoon: Anneke