Stichting Zino DoedeNaam: Doede
Ras: wetterhoun
Geboortedatum: 21 mei 2016
Stamboom: ja
Kan bij kinderen: oudere, rustige kinderen
Kan loslopen: half, komt op zijn tijd terug

Lieve volgers, ik ben Doede, een echte wetter of wetterhoun zoals kenners zeggen. Daarom op de vraag kan loslopen hierboven: ik kan heus wel los lopen en kom op mijn tijd terug.
Ik ben bijna 6 jaar, wat zou het fijn zijn als ik op mijn verjaardag al weet waar mijn nieuwe beste mand staat!
Ik ben lui en op mijn tijd een actieve viervoeter. Soms heb ik geen zin om te lopen, gewoon geen zin, dan heb ik alleen zin om mijn buurt te begluren en wil ik weer naar huis, de andere keer heb ik juist weer heel veel zin om te lopen.
Conclusie ik ben heel duidelijk in wat ik wil.

Maar waarom zoek ik een nieuwe beste mand?
Ik woon nu in een hele drukke stad en nog drukkere straat, op zich ging dat altijd redelijk goed. Alleen zijn er nu boven mij twee nieuwe honden komen wonen, waar ik een ongelooflijke hekel aan heb. Ik word er gek van en kan me heel slecht ontspannen, van frustratie heb ik een vriendje van het ‘kleine’ baasje gebeten, uit pure stress.
Stom ik weet het, ik was zo van slag.
Wanneer ik nu naar buiten stap door de voordeur, is mijn stress al te hoog, doe ik raar, bijt in de riem, ruk me los en als dat gelukt is kan ik als een gek door het trappenhuis rennen, mijn oren zijn dan verstopt. Ik wil weg.

En dan nog iets, iets waar ik moeite mee heb. Dat is het afstaan van voer. Ze noemen het voernijd; ik noem het: ‘ik heb het gevonden, dus het is van mij’. Soms is dat onhandig omdat ze veel verkeerde dingen hier op straat gooien. Ik weet dat verschil toch niet. Dat stukje ben ik aan het leren, door met mij te gaan ruilen voor iets nog lekkerder of leukers, zo zie ik dat ruilen leuk is.

In huis lig ik heerlijk rustig, als je te wild doet kan ik schrikken, van geluid in het trappenhuis of de straat sla ik soms aan.
In de keuken ben ik te vinden als er gekookt wordt, misschien valt er wel iets en dan mag ik dat hebben.

Wanneer poes naar buiten wil, help ik poes en geef dat aan bij het vrouwtje. Ik geef haar een zetje met mijn poot, soms kom ik met mijn knuffel blij grommend aanlopen. Lief hè?
Wat ik het allerleukste vind om te doen is observeren, samen of alleen, naar de duinen of het strand, rennen met andere honden, op zoek naar de mollen of de muizen, de tuin checken of alles oké is, verstopspelletjes spelen met voertjes of een speeltje, samen iets doen.

Wie heeft mijn nieuwe beste mand staan?
Niet meer in zo’n drukke stad, het liefst iets rustiger, een plek waar ik de boel kan observeren en kan aangeven dat er weer iets gebeurt.
Nog een laatste aandachtspunt: straffen begrijp ik niet, ik word er alleen maar drukker en gekker van, ik hou van samen dingen positief leren en doen. Dan doe ik alles voor je.

Tot mails, een wetterpoot van Doede.
Heb jij mijn beste nieuwe mand? Wil je ons mailen stichtingzino@gmail.com o.v.v. Doede.

Contactpersoon: Jolande (06 – 43 68 14 73)