Naam: Donna
Ras: Friese stabij
Geslacht: teef
Geboortedatum: 20 december 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik Donna aan jullie voorstellen. Deze lieve puber dame van 10 maanden zoekt een nieuw mandje. Door veranderde gezinsomstandigheden is Donna door de week te vaak te lang alleen. De baas zoekt nu een mooi plekje, waar zij Donna met een goed gevoel kan plaatsen.

Binnen is Donna lekker aanwezig. Zij is het liefst bij je in de buurt, wil dan graag overal bij zijn en loopt overal achter je aan. Als zij geen aandacht krijgt zoekt zij een lekker plekje om te slapen, het liefst op je voeten. Ze kan ook wel druk en onstuimig zijn, soms daagt ze de kat uit om te stoeien. Donna hoeft niet in een bench, dit is niet nodig. Soms gaat ze in de bench met het deurtje open om tot rust te komen, verder ligt ze in haar mand. Soms op de bank, wat niet mag. Maar het is wel een puberstabij dus ze zal het blijven proberen!

Buiten loopt Donna redelijk goed aan de lijn. In haar enthousiasme wil zij wel even trekken, maar dat is als ze een andere hond of nog leukere dingen ziet. Als zij losloopt komt de echte puberstabij naar boven. Lekker haar eigen ding doen; struinen, snuffelen, zwemmen en spelen met de baas. Zij houdt de baas wel in de gaten, en als ze even uit het zicht raakt dan hoef je maar de andere kant op te lopen en ze komt er zo snel mogelijk aan. Maar bij deze puberdame beginnen er al wat bananen in de oren te groeien, dus enig geduld is soms wel nodig.

Naar onbekende mensen en kinderen is ze vriendelijk en speels. Soms wil ze bij bezoek wel even blaffen, maar eenmaal binnen wordt er een speeltje aangeboden. Dan even snuffelen en het is goed. Naar andere honden is ze nieuwsgierig en zij wil graag spelen, puppy’s worden heel zachtaardig benaderd. Naar katten gaat zij toe om te spelen, ook al denken katten er soms anders over.

Wij zoeken voor Donna een lieve en ervaren baas. Een baas die lekker de tijd voor haar heeft, het ras kent, lekker met Donna wil wandelen, haar los laat lopen en waar ze lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Donna, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman