Naam: Donny
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 20 maart 2013
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik Donny aan jullie voorstellen. Deze rustige welopgevoede allemansvriend van 6 jaar zoekt een nieuw mandje. Door veranderde gezinsomstandigheden is Donny door de week te vaak te lang alleen. De baas zoekt nu een mooi plekje, waar hij Donny met een goed gevoel kan plaatsen.

Binnen is Donny lekker rustig. Hij is het liefst bij je in de buurt en wil dan graag knuffelen. Als hij geen aandacht krijgt zoekt hij een lekker plekje om te slapen. Natuurlijk reageert hij wel op de bel, hij slaat aan om te laten weten dat hij er is. Donny zit niet in een bench, dit is niet nodig. Donny kan goed alleen zijn, op werkdagen is hij alleen thuis en wordt hij uitgelaten door een uitlaatservice.

Buiten loopt Donny goed aan de lijn. In zijn enthousiasme wil hij in het begin wel even trekken, maar dat is te corrigeren. Als hij losloopt komt de echte stabij naar boven. Lekker zijn eigen ding doen; struinen, snuffelen en spelen met de baas. Hij houdt de baas wel in de gaten, en als hij even uit het zicht raakt dan hoef je maar te roepen en hij komt er zo snel mogelijk aan.

Naar onbekende mensen en kinderen is deze allemansvriend heel rustig. Even snuffelen en het is goed. Met andere honden wil hij graag spelen, en het is bij onbekende reuen altijd even afwachten hoe de andere hond reageert. Met sommige reuen gaat het goed en bij andere moet de baas goed de leiding nemen. Naar katten gaat hij toe om te spelen. Blijft de kat zitten dan is het even snuffelen. Maar gaat de kat er vandoor dan is er achteraan rennen ook een leuk spelletje

Wij zoeken voor Donny een lieve en ervaren baas. Een baas die lekker de tijd voor hem heeft, het ras kent, lekker met Donny wil wandelen, hem los laat lopen en waar hij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Donny, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman