Stichting Zino DorisNaam: Doris
Ras: labradoodle
Geslacht: teef
Geboortedatum: 11 oktober 2022
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: ja, vanaf 12 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja, maar
Kan in de auto: ja

Mag ik je voorstellen aan Doris? Een enthousiaste 1 jarige middelmaat labradoodle. Een energieke hond. Doris is een blij ei! Alles is leuk, iedereen is leuk, spelen is leuk! Ze woont nu niet met een kat, dus of katten leuk zijn, is onbekend! De cavia’s in huis zijn onbereikbaar, ze worden aanschouwd of genegeerd, niet echt leuk dus.

Buiten kan Doris loslopen, maar ze komt (nog) niet altijd terug, ze loopt meestal mee aan de riem. Vreemde honden worden op afstand met interesse bekeken of aangeblaft, maar als ze dichterbij komen, vindt ze het spannend, vooral grotere honden. Daar heeft ze nog wat begeleiding in nodig. Katten buiten worden weggejaagd of met een grote boog voorbijgelopen. Vreemde mensen, grote of kleine mensjes, worden enthousiast begroet, heel leuk! Grote mannen vindt Doris eng, tenzij ze deze al eerder ontmoet heeft, dan is het weer leuk. Een puppycursus heeft Doris gevolgd, waardoor de basis commando’s bekend zijn maar ze kan meer, Doris is slim en zeer trainbaar.

Stichting Zino DorisAls er bezoek komt, is Doris wel waaks, of ze laat weten dat ze er gewoon heel graag bij wil zijn. Soms is het na de begroeting weer rustig, maar soms is ze niet stil te krijgen, totdat ze in de bench zit en niets anders kan doen dan rustig worden. Ook hierin heeft ze nog behoefte aan begeleiding. Verder wordt de bench nauwelijks gebruikt. Deurtje staat open. Doris kan prima alleen zijn, maar dat moet wel weer opgebouwd worden op een nieuw adres. Doris woont nu ook met kleine kinderen en er is zelden rust in huis. Kindjes rennen rond (rennen is voor honden spelen, nietwaar?) en ze doen onverwachte dingen, daardoor is Doris ook niet rustig te krijgen. Ze is de hele tijd alert en pakt haar rust niet. Alleen als de kinderen er niet zijn, kan ze rustig haar plekje opzoeken. Maar ze kan wel degelijk rustig zijn. Doris zit sinds enige tijd op een opvang locatie waar geen kleine kinderen zijn en ze kan daar wel haar rust pakken. Kennelijk vindt ze het hier niet nodig om de hele tijd alert te zijn. Ook bezoek wordt eventjes enthousiast begroet en daarna is de rust wedergekeerd. Ze kan het dus wel! Hier woont Doris samen met een oudere hond, die geeft haar wellicht wat meer zelfvertrouwen en kan ze zich eraan optrekken.

Het drukke, jonge gezin heeft te weinig tijd om met Doris te trainen en om haar genoeg aandacht te geven voor een juiste begeleiding. Een rustigere omgeving kan ze ook wel gebruiken, daarom zoeken de eigenaren, met pijn in hun hart, een nieuwe beste mand voor Doris. Die mand zou kunnen staan in een huis zonder kinderen of met oudere kinderen, wellicht een oudere, stabiele hond zou kunnen helpen. Een tuin is fijn om Doris te laten snuffelen en rennen, het volgen van een training zou heel goed kunnen zijn voor leergierige Doris, ook mentale uitdaging kan helpen. Het nieuwe baasje moet ook bereid zijn om de tijd te hebben voor het onderhoud van de krullerige labradoodle vacht.
Heb jij die nieuwe beste mand? Mail dan naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Doris.

Contactpersoon: Francisca