Naam: Frenky
Ras: kruising labrador retriever
Geslacht: reu
Geboortedatum: 13 augustus 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

WAT EXTRA AANDACHT voor onze prachtige slimme Frenky

Frenky is een kruising labrador retriever, zoals de eigenaar zegt, een prachtige, ondeugende, lieve kerel! Een reu van net 2 jaar. Frenky is helaas minder goed gesocialiseerd en heeft bij verschillende mensen gewoond. Hierdoor is hij onzeker geworden. Hij wil alles heel graag goed doen, alleen is dat zo moeilijk.

Frenky heeft een consequente aanpak met zachte hand en vertrouwen nodig, waarbij hem duidelijk gemaakt moet worden waar de grenzen liggen. De (ingeschakelde) hondencoach adviseert een training zodat Frenky kan leren vertrouwen op zichzelf en op zijn baasjes in voor hem lastige situaties.

In huis is Frenky een brave hond. Hij houdt van stoeien en spelen, soms wat lomp, maar goed te corrigeren. Na het spelen of stoeien rust hij lekker uit in zijn mand, waarin hij ook de nachten doorbrengt om lekker te slapen om energie op te doen voor de volgende dag.

Frenky is aanhankelijk en als de baas thuiskomt, wordt deze blij begroet en goed in de gaten gehouden. Aandacht vindt hij fijn, soms wordt hij iets te opdringerig. Door vreemden wordt hij niet graag aangeraakt. Frenky vindt het geen probleem om alleen thuis te zijn, alles blijft heel in huis.

Op stap in de auto vindt Frenky erg plezierig.

Buiten in de drukke woonwijk voelt Frenky zich onzeker en angstig waardoor hij veel blaft en heel fel gedrag laat zien naar sommige honden toe. Ook kan hij uit onzekerheid heel fel reageren op mensen, m.n. op mannen. Aan de lijn heeft het trekgedrag van Frenky aandacht nodig.

In het buitengebied waar hij de ruimte heeft, kan hij zich beter ontspannen en loopt hij los en luistert goed. Af en toe loopt hij los mee in een roedel. Spannend voor hem, maar hij volgt dan heel goed en luistert dan ook uitstekend. In deze omgeving zet hij zijn neus aan.

Je kunt Frenky een groot plezier doen met een balletje gooien. Hij vindt het apporteren van de bal erg leuk, wel vindt hij het lastig om er mee te stoppen. Zoals bij een labrador past, is Frenky een echte waterrat en houdt heel erg van zwemmen. Dit doet hij vaak samen met zijn labradormaatje. Samenwonen met kleinere honden of pups is geen goed idee, omdat hij z’n grenzen moeilijk kent. Als beloning krijgt Frenky vaker een gevulde Kong of een groot bot en geniet hier enorm van.

Frenky is enorm slim en loyaal, als je hem begrijpt is hij je vriend voor het leven.

De eigenaar heeft een hondencoach ingeschakeld om te kijken wat Frenky nodig heeft bij een nieuwe baas. Dit omdat er enkele bijtincidenten hebben plaatsgevonden.
Het advies van de hondencoach is duidelijk: een stabiele prikkelarme overzichtelijke omgeving zonder (klein)kinderen en andere huisdieren. Al deze factoren zijn bij zijn baas nu niet aanwezig. Dat is de reden van herplaatsing.

Heb jij die rustige omgeving en hou je van retrievers met een uitdaging en van Frenky, stuur je mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Frenky.

Contactpersonen Jolande de Groot en Alie Pohle