Naam: Gijs
Ras: Friese stabij kruising
Geslacht: reu
Geboortedatum: 30 juni 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Gijs. Deze enthousiaste en speelse vent zoekt een rustig nieuw mandje. Het baasje van Gijs is ziek, zij moet vaak en lang naar het ziekenhuis. Met pijn in het hart is Gijs herplaatst naar een lief gezin. Gijs was niet gewend aan veel drukte en heeft een grens aangegeven door te happen. Omdat veel drukte niet werkt voor Gijs wordt nu met spoed een mooi, gezellig en rustig plekje gezocht.

Gijs is een jonge enthousiaste hond die lekker aan het puberen is. Gijs kent een paar basiscommando’s, maar wil graag meer leren. Gijs vindt het heerlijk om met kinderen te spelen die kunnen doseren, hij heeft dan wel de ruimte nodig. We plaatsen Gijs liever niet bij hele kleine of hele drukke kinderen.

Binnen is Gijs lekker rustig. Hij is het liefst bij je in de buurt en ligt dan lekker in zijn mand. Gijs is niet gewend aan een bench, maar kan makkelijk een paar uur alleen zijn. Als je even weg bent geweest word je enthousiast begroet en wil hij graag springen. Gijs kent dan wel het commando laag, soms moet je dit wel vaker herhalen.

Buiten langs de straat loopt Gijs aan de lijn. In het begin trekt hij, maar dat wordt snel minder. Als hij losloopt, blijft hij bij je in de buurt en is lekker aan het struinen. Met de bal en stokken spelen is een favoriete bezigheid. Op andere honden en mensen reageert hij enthousiast. Hij is voorzichtig naar andere honden toe en houdt zijn baas goed in de gaten. Wordt hij geroepen dan komt hij enthousiast naar je toe.

Het linker voorpootje van Gijs staat wat naar buiten, dit is aangeboren en daarvan heeft hij geen last.

Wij zoeken voor Gijs een lieve en ervaren baas, die hem nog wat dingen wil leren, lekker met Gijs wil wandelen, hem los laat lopen en waar hij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Gijs, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman