Stichting Zino GizmoNaam: Gizmo
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 27 juni 2021
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Gizmo is een leuke, zeer stoere sociale Friese stabij van net 1 jaar. Voor Gizmo zoeken de baasjes een nieuwe beste mand. Gizmo is een uitdaging voor een ervaren baas die weet hoe hij met de nukken van Gizmo om kan gaan.

Deze stoere stabij heeft een drang om bijna overal controle over te hebben en heeft veel moeite met het weggaan van mensen. Dit kan zich uiten in een driftbui en dominant gedrag. Om dit gedrag om te buigen heeft Gizmo baat bij het creëren van rust bij het weggaan. Gizmo heeft een persoonlijke trainer gehad en is gezien en beoordeeld door een gedragsspecialist.
Gizmo is een hele vrije stabij in plaats van voorzichtig en angstig voor het nieuwe. Bestraffen, schelden en gillen werkt bij Gizmo tegenovergesteld en kan van hem een aggressieve hond maken. Met humor en begrip help je hem veel beter en zal hij leren dat zijn gedrag onnodig is. Het zal altijd een aandachtspunt blijven, hij blijft een vrije dappere hond.

Gizmo is speels en zoekt graag contact door naast je te liggen of te likken. Gizmo reageert heftig op de deurbel en als jij de deurbel negeert, kan hij zijn energie ook naar jou richten. Daarnaast kan hij lang blaffen wanneer je van huis bent wat voor problemen zorgt met buren op dit moment, Gizmo woont in een flat.

Buitenshuis snuffelt Gizmo rond en is speels. Normaal gesprokken heel actief tenzij er iets is, dan kan hij ook weigeren om te lopen en passief zijn, bijvoorbeeld bij regen. Naar andere honden is hij meestal vriendelijk en wil bijna altijd spelen, maar dat hangt ook af van de andere hond.
Aan de lijn is Gizo nieuwsgierig, snuffelt lekker rond. Meestal gaat alles prima maar soms heeft Gizmo de neiging om de lijn te pakken en wild te blaffen en trekken wanneer hij gefrustreerd of enthousiast is. Wanneer hij niet reageert op een commando betekent het dat hij ergens op gefocust is en dat kan onschuldig zijn als in een geurtje, maar kan er ook op uitdraaien dat Gizmo iets of iemand bespringt en dominant reageert.

Gizmo vindt het leuk om buiten te spelen, bijvoorbeeld met de bal of andere speeltjes en houdt van aandacht. Gizmo is het beste te plaatsen bij een baas die rustig is, Gizmo in zijn waarde laat en stuurt door middel van humor, geduld én ervaring!

Ben jij die humorvolle, geduldige baas met ervaring voor Gizmo? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Gizmo.

Contactpersoon: Jolande (06 – 43 68 14 73)