Stichting Zino Hidde

Naam: Hidde
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 16 juni 2017
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja, liefst vanaf 7 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Hidde van bijna 6 jaar is een ideale hond en zoekt een nieuwe beste mand.
Hij is een super lieve, zachtaardige goeierd, geniet in huis van de aanwezige mensen en als hij alleen is, kijkt hij lekker naar buiten. Alleen zijn moet wel weer worden opgebouwd bij een nieuw baasje. Hidde is niet waaks en houdt zich rustig als er bezoek komt. Hele kleine kinderen negeert hij, oudere kinderen en volwassenen vindt hij prima, dat betekent aandacht! Hij houdt wel van knuffelen!
Buiten loopt hij prima mee, snuffelt wat rond en is even lekker in zijn eigen wereldje, houdt de baas in de gaten en luistert super goed naar de baas. Heel soms zijn er die bananen, als een echte stabij.
Hidde heeft samengewoond met oudere kinderen en een hond en kennis gemaakt bij anderen met katten wat goed ging. Buiten jaagt hij katten weg. Honden buiten worden de ene keer vriendelijk besnuffeld en een andere keer vindt hij ze niets en mijdt hij ze. Maar ja, dat is heel honds… Een puppy cursus heeft Hidde gevolgd, daarna niet meer.
Naast knuffelen vindt hij zwemmen en wandelen het allerleukste, vuurwerk en knallen vindt hij maar niets. Ook zijn poten kammen, knippen of afdrogen is hij geen fan van.
Stichting Zino HiddeHelaas is HD en artrose geconstateerd bij zijn linker heup bij een routine controle, Hidde heeft er namelijk helemaal geen last van en rent er nog vrolijk op los.
Door trieste persoonlijke omstandigheden is Hidde nu veel alleen en is er niet veel mogelijkheid voor veel wandelingen. Hidde verdient beter, zegt de eigenaar met pijn in het hart.
Welke nieuwe eigenaar is veel thuis overdag en heeft tijd om met Hidde te wandelen en aandacht te geven? Misschien kan de nieuwe eigenaar met Hidde een nieuwe cursus doen? Hidde meer mentaal uitdagen?

Ben jij die nieuwe eigenaar? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com ov Hidde

Contactpersoon: Francisca