Naam: Jasper
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 29 april 2015
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: niet bekend
Kan bij kinderen: oudere kinderen
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Dit is Jasper! Jasper, een lieve, gezonde, speelse Friese stabij reu van 5 jaar.

Jasper is opnieuw op zoek naar een nieuw baasje na een mislukte plaatsing. De huidige baasjes hebben zelf veel aan het angstige gedrag van Jasper gewerkt maar uiteindelijk toch een gedragskundige in de arm genomen en om advies gevraagd omtrent het gedrag van Jasper. Tijdens dit bezoek kwamen ze tot de conclusie dat hun gezin en woonomgeving voor Jasper helaas te druk is. Met veel verdriet zoeken ze (nu) een nieuwe beste mand voor Jasper.

Jasper wil graag bij je zijn en spelen, borstelen en aandacht vindt hij geweldig. Buiten mag hij graag rondvliegen, snuffelen en is gek op waterspelletjes. Jasper houdt van wandelen en luistert aan de lijn goed. Als hij losloopt is het soms een echte Friese stabij, dus een beetje eigenwijs, komt dan niet gelijk terug, maar voor een lekkere beloning wel. Naar vreemde honden is Jasper afwachtend, wanneer hij ze beter leert kennen gaat het goed. Waar Jasper nu woont zijn geen katten in huis, buitenshuis gaat hij er achteraan. Naar onbekende volwassenen en kinderen blaft Jasper. Na kennisgemaakt te hebben is hij enthousiast. Jasper kan prima wat langer alleen zijn.

Jasper slaat aan bij nieuwe geluiden en vooral met onweer toont hij veel angst. Op het moment dat Jasper schrikt van een nieuw geluid, staat hij direct “100%” aan. Jasper heeft zichzelf in zijn leven een “vechtreactie” aangeleerd. Dit uit zich in veel blaffen, staart omhoog en grommen. Dit gebeurt bij onweer maar ook bij de angst ‘s nachts. Soms geeft Jasper bij angst een snap-reactie.

Waar past deze super lieve Jasper dan WEL goed? Jasper past in een gezin zonder of met oudere kinderen, een rustige omgeving waar niet veel onverwachte geluiden zijn en veel stabiliteit.

We zoeken daarom een baas/bazin of baasjes die ervaring hebben met angstig gedrag en die geduld hebben met Jasper, een stabiele factor zijn voor hem en natuurlijk super lief, net zoals de baasjes waar Jasper nu woont!

Wil jij het nieuwe baasje van deze lieve (niet zo stoere) Jasper worden? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Jasper.

Contactpersoon: Lindy