Naam: Kwibus
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 01 juli 2019
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

 

Mag ik jullie voorstellen aan Kwibus. Deze jonge, enthousiaste en speelse puber zoekt een nieuw mandje vanwege familieomstandigheden. Zijn baasje zoekt nu een mooi plekje, waar zij Kwibus met een goed gevoel kan plaatsen.

Binnen is Kwibus erg aanwezig. Hij is speels en daagt dan wel eens uit. Om tot rust te komen gaat hij dan in de bench. ’s Nachts slaapt hij daar ook in. Kwibus is nu bijna nooit alleen, dit zal hij nog wel moeten leren want alleen zijn vindt hij niet leuk. Kwibus is waaks, blaft bij vreemde geluiden, de bel en als de post door de brievenbus komt. In huis is Kwibus geen katten gewend, hij heeft wel kennisgemaakt met een kat en vond dat maar gewoontjes. We verwachten daarom dat hij zeker met katten kan, als de katten honden gewend zijn is het meestal goed te doen.

Buiten loopt Kwibus goed aan de lijn, soms trekt hij dan een beetje. Als hij losloopt blijft hij bij je in de buurt en is druk met zijn bal.  Hij is heel alert op het baasje en zoekt voortdurend oogcontact. Ziet hij andere honden dan benadert hij vriendelijk en respectvol. Dan komt de sociale en speelse stabij naar boven en wordt het spelen. Naar onbekenden en kinderen is Kwibus wat afwachtend, maar wil ze na even snuffelen wel vriendelijk begroeten. Zoals het hoort houdt hij van zwemmen en geniet van het struinen door het riet.

Kwibus zit momenteel in een opvang bij een gezin met andere honden. Hier is nog geen noodzaak gezien om Kwibus in een bench te doen. Wel is Kwibus hier heel opmerkzaam en op zijn hoede. Het gaat heel goed met de katten, die benadert hij respectvol. Kwibus is waaks en reageert soms op mensen die voorbijlopen. Hij wil steeds bij de baas in de buurt zijn en volgt hem overal. Onbekenden in huis worden argwanend en van een afstandje bekeken, maar als Kwibus genegeerd wordt zoekt hij zelf toenadering. Loopt een onbekende rechtstreeks naar Kwibus toe dan deinst hij achteruit, hij is dan erg op zijn hoede.

Buiten loopt Kwibus los mee en blijft in de buurt, het is dan een blij ei. Als je hem roept komt hij, ook omdat hij weet dat hij dan beloond wordt. Andere honden uitdagen, rennen, stoeien, de sloot in en dan lekker rollen, het is buiten een geweldig leuke puber die met iedereen goed overweg kan.

Wij zoeken voor Kwibus een lieve en ervaren baas, die het ras kent, lekker met Kwibus wil wandelen, hem los laat lopen en waar hij lekker in de tuin kan. Heeft u die warme mand voor Kwibus, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman