Stichting Zino Leia

Geboortedatum: 23 januari 2019
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: vanaf 12 jaar
Kan in de auto: zie beschrijving

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Leia, een mooie Friezin van nog geen twee jaar en woon in een appartement. Mijn baasjes zoeken een nieuwe beste mand voor mij, omdat ze denken dat ik gelukkiger kan worden in een andere woonomgeving.

Al zeg ik het zelf, ik ben een echte allemansvriend. Ik hou van grote mensen en kinderen. Met kleine kinderen ben ik niet opgegroeid en zodoende vind ik ze wel erg spannend en ga ik soms tegen ze blaffen.

Thuis kan ik, naast dat ik veel slaap, ook onrustig zijn. Dat heeft te maken met de vele buitengeluiden die ik hoor door de drukke woonomgeving waar ik in woon. Ik ben een jong ding en wil graag naar buiten. Dat vind ik namelijk geweldig en daar wil ik alles meemaken. Ik kan dan lekker rennen, eenden opjagen, muizengaten besnuffelen en uitgraven en met de bal spelen. Oh ja, en katten jaag ik ook graag weg. Terwijl ik graag mijn eigen ding doe, blijf ik goed bij mijn baas. Honden die net zo groot of kleiner zijn dan ik, vind ik leuk en dan spelen we lief samen. Grote honden vind ik soms indrukwekkend en probeer ze dan weg te blaffen. Aan de lijn is geen probleem voor mij. Af en toe gaat mijn neus aan en wil dan iets sneller vooruit.

Ik vind toch veel dingen leuk, hè!? Wat ik minder leuk vind, is mee in de auto. Soms kan het niet anders en moet ik wel even mee in de auto, maar helaas heb ik last van wagenziekte.

Ik kan prima een paar uurtjes alleen thuis zijn. Ik ga dan in mijn bench, maar loop ook wel eens los in de kamer, maar een aandachtspuntje hierbij is dat ik dan vaker mijn eigen speeltjes kapot maak. ‘s Nachts slaap ik lekker in de bench.

Mijn baasjes maken zich zorgen over mijn eetgedrag. Ze noemen mij een moeilijke eter. De dierenarts heeft mij helemaal onderzocht en lichamelijk is hier geen verklaring voor. Zal het dan toch tussen die mooie oren van mij zitten? In ieder geval krijg ik sinds kort hypoallergeen voer.

Wat zoeken mijn baasjes nu voor mij?? Een nieuwe beste mand bij een baas die veel thuis kan zijn, die een prikkelarme omgeving kan bieden en een tuin heeft waar ik lekker kan rondbanjeren en snuffelen. Een jachttraining zou ik ook erg leuk vinden.

Kan jij mij die toffe omgeving bieden en spreekt mijn beschrijving je aan, stuur dan een e-mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Leia.

Contactpersoon: Alie Pohle

Wanneer je interesse hebt in mij, Leia, en je staat nog niet ingeschreven bij Stichting Zino, kun je op onze website een aanmeldformulier en onze werkwijze downloaden.