Stichting Zino LotjeNaam: Lotje
Ras: Friese stabij
Geslacht: teef
Geboortedatum: 26 februari 2020
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Lotje is een prachtige en ontzettend lieve stabij dame, die is opgegroeid in een gezin met 3 kinderen. Omdat ook andere kinderen veel over de vloer komen, is Lotje goed gewend aan kinderen. Lotje is een sociale hond en ook heel leer- en nieuwsgierig. Binnenshuis is ze erg rustig en zoals een echte stabij is ze waaks.

Lotje heeft veel geleerd. Ze heeft puppylessen gevolgd en een vervolg hierop. Ze kan enkele uren alleen zijn, echter dit zal voorzichtig weer mogen worden opgebouwd bij de nieuwe eigenaar. Ze leeft thuis goed samen met de kat. Katten die ze buiten tegenkomt ontwijkt ze en vreemde katten in de tuin wil ze wegjagen.

Buiten, in rustig gebied, loopt ze graag los. Gebruikt haar neus en kan haar eigen gang gaan, in een drukke omgeving is ze onzeker. Ze is gevoelig voor objecten, harde geluiden en grote drukte. Aan de lijn in de drukke buurt lopen, vindt ze daarom lastig. Ze gaat dan liggen of zitten. De hondengedragskundige die bij Lotje op bezoek is geweest, geeft aan dat Lotje buiten niet geheel blokkeert en open staat voor het ‘leren’. Op andere honden reageert ze verschillend. Ze is afwachtend, soms angstig en soms wil ze spelen. Ze houdt van touwtrekspelletjes, brokjes zoeken en rent ook graag achter een bal aan.

Bij Lotje is al vroeg geconstateerd dat ze problemen heeft met haar rug/heup. Hier krijgt ze medicatie voor. Wij hebben de foto’s laten herbeoordelen, hieruit kwam naar voren dat er mogelijkheden zijn en die willen we graag bespreken met de potentiële eigenaar. Omdat wij altijd transparant willen zijn in de herplaatsing deze extra informatie. Voor Lotje is een ziektekostenverzekering afgesloten die door de nieuwe eigenaar kan worden overgenomen.

Voor Lotje zoeken wij een speciale plek. Dit is niet in een drukke stad of aan een drukke weg. Wij zoeken een hele rustige woonplek met weinig verkeer. De nieuwe eigenaar heeft rust, ruimte en veel aandacht en liefde voor Lotje. Kan jij dit bieden aan haar en wil je haar als gezinslid omarmen, mag je contact opnemen en een mail sturen naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Lotje.

Contactpersonen: Jolande en Alie (Pohle)