Naam: Mickey
Ras: labrador retriever kruising
Geslacht: reu
Geboortedatum: 17 oktober 2016
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Graag wil ik jullie voorstellen aan Mickey. Deze vrolijke vrijbuiter (75% labrador en 25% herder) van nog geen 3 jaar oud is in de bloei van zijn leven en op zoek naar een nieuw mandje. De huidige eigenaar is niet meer in staat om Mickey te bieden wat hij nodig heeft. Na een eerdere proefplaatsing is hij met spoed een nieuw mandje aan het zoeken.

In huis is Mickey een enthousiaste hond, die is opgegroeid met peuters en kleine kinderen. Hij vindt deze ook erg leuk. Mickey woont aan een drukke weg waar hij veel prikkels krijgt, hij reageert hier op door te blaffen. Hij is graag bij de baasjes in de buurt en wil dan lekker op de bank naast je liggen. Bezoekers worden enthousiast begroet door tegen ze op te springen. Als hij dan naar zijn kussen gestuurd wordt accepteert hij dat, maar probeert dan toch even later weer bij de visite te komen. Katten in huis of in de tuin zijn geen optie, daar reageert Mickey fel op. Mickey slaapt het liefst op zijn kleedje, met een bench doe je hem geen plezier. Hij kan dan rustig 5 uur alleen zijn.

Buiten is Mickey waaks en ook enthousiast aanwezig. Hij speelt graag in de tuin en laat zich dan vaak horen. Buurtkinderen, katten, vogels, het wordt allemaal met luid geblaf begroet. Hij geniet van het wandelen en met andere honden kan hij goed spelen. Loslopen doet Mickey niet, het is niet vertrouwd en zeker met andere honden in de buurt is de baas voor hem onbelangrijk. Hij kan netjes aan de riem lopen, maar trekt soms naar andere honden of mensen.

Wij zoeken een ervaren baas, die het ras kent, lekker met Mickey wil wandelen en waar hij lekker in de tuin kan. Het liefst buitenaf waar hij zijn energie goed kwijt kan. Heeft u die warme mand voor Mickey, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman