Stichting Zino MorrisNaam: Morris
Ras: golden retriever
Geslacht: reu
Geboortedatum: 19 december 2020
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Graag stel ik jullie voor aan Morris, een golden retriever van bijna 2 jaar oud. Zoals het een jonge hond betaamd houdt Morris ervan om te rennen, te zwemmen en met de bal te spelen. Hij is er echter niet aan gewend om los te lopen. Zijn baasje neemt hem daarom vaak mee aan een lange lijn.
In huis is Morris rustig. Hij is graag in de buurt van zijn baas en kan ook goed een tijdje alleen zijn. Buitenshuis reageert hij op alles in zijn omgeving (verkeer, andere honden, mensen of kinderen) en raakt hij snel overprikkeld. Hij reageert hierop door te blaffen of te grommen en te trekken aan de lijn.

Morris is een energieke jonge reu die eigenlijk een beetje de pech heeft dat hij in coronatijd geboren is. Dat betekent dat er niet veel gelegenheid was om hem te socialiseren en te laten wennen aan allerlei verschillende omstandigheden. Morris houdt dan ook niet van onbekende of vreemde mensen en situaties. Omdat hondenscholen veelal ook gesloten waren was het moeilijk passende begeleiding te vinden bij zijn opvoeding. De hondenschool waar hij wel een cursus kon volgen hanteerde helaas een verkeerde trainingsmethode (slipketting en prikband). Morris heeft daarbij één keer de trainer gebeten (waarschijnlijk in reactie op een correctie met een van deze middelen). Het zal dus duidelijk zijn dat Morris geen ideale start heeft gehad en nog veel moet leren. Gelukkig is hij nog hartstikke jong en erg leergierig, dus kan hij ook nog veel leren.

Stichting Zino MorrisHet huidige baasje is helaas niet meer in de gelegenheid om Morris de beweging, structuur en uitdaging te geven die hij nodig heeft. Door veranderde gezinsomstandigheden komt daar nog bij dat Morris nu noodgedwongen veel alleen thuis moet blijven. Voor een energieke en levendige hond als Morris is dit echter niet wenselijk. Daarom zijn wij voor hem op zoek naar een nieuwe baas.

Morris is echter wel een hond met een rugzakje en is dus niet een hond voor beginnende bazen. Wij denken dat Morris het best geplaatst kan worden bij iemand met ruime hondenervaring die sterk in zijn schoenen staat en op een positieve, rustige en consequente manier een hond kan aansturen en steunen. Iemand die woont in een prikkelarme omgeving, geen drukke binnenstad. Ook geen druk gezin, liever een alleenstaande of een samenwonend stel. Een andere, stabiele, volwassen hond in huis zou prima kunnen. Deze zou Morris zelfs kunnen helpen om stabieler te worden. Belangrijk is dat het nieuwe baasje genoeg tijd en mogelijkheden heeft om met Morris te wandelen, leuke dingen te doen en te trainen op zijn aandachtspunten.

Bent of kent u de nieuwe baas die graag op een positieve manier met Morris aan de slag wil gaan en die hem de kans wil geven om uit te groeien tot een lieve trouwe huisgenoot? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Morris

Contactpersoon: Klazien