Stichting Zino ReusNaam: Reus
Ras: labrador retriever
Geboortedatum: 31 oktober 2022
Stamboom: ja

Dag allemaal, mijn naam is Reus. Ik ben een reusachtig lieve, gezellige en mooie labrador retriever van 1½ jaar jong en op zoek naar een nieuwe beste mand door verschillende op komst zijnde veranderingen in de thuissituatie. Volgens mijn baas ben ik een kleine boef, die graag aandacht wil. Zo wil ik wel eens een schoen of een boek pakken. Als ik aandacht krijg, krijg je een goed luisterende Reus. Mijn ‘will to please’ is groot.

Mijn opleiding, waar ik veel heb geleerd, bestond uit de puppycursus, verlengde puppycursus en de neuswerkcursus. Omdat ik leergierig ben, kan ik nog erg veel bijleren. Die neus van mij doet het erg goed en al snuffelend ga ik er graag op uit. Ik kom altijd terug als ik mijn naam of de fluit hoor, soms kan het even duren. Op het commando ‘naast’ weet ik wat me te doen staat en volg ik keurig de baas, ook als ik los loop. Je kunt me blij maken met zoekspelletjes en een snuffelmat. Mijn lievelingsknuffel is het kussentje van de puppybench.

Ik hou er van om buiten te spelen of lekker in het gras te liggen, maar lekker snuffelend banjeren door het groen heeft wel mijn voorkeur. Ik ben een speels nieuwsgierig type en onderzoek bij het naderen van een andere hond of deze met mij wil spelen. Als het matcht gaan we lekker wild rondrennen. Indien niet, loop ik weer door met mijn baasje.

Ik ben een echte kindervriend. Ik kom ze vaak tegen, ga dan kwispelen en wacht af. Ik reageer op dezelfde manier bij volwassenen en grotere kinderen. In huis vind ik mijn rust meestal in de bench. Als ik te druk word en mij even niet meer weet te gedragen, is dit mijn pauzeplek. Herboren stap ik na een dutje weer uit de bench. Ook ’s nachts slaap ik hier mijn roes uit.
Autorijden vind ik niet echt plezierig. Ik vind het niet prettig als ik niet zie waar ik ben. Dit is dus een punt van extra aandacht. Rustig opnieuw opbouwen.

Waar ga ik mij thuis voelen? Bij een gezin dat genoeg liefde, aandacht en tijd heeft voor mij en graag activiteiten met mij wil ondernemen, zoals (jacht)trainen, speuren, spelletjes doen en wandelen. Wil je met mij kennismaken, stuur dan een e-mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Reus.

Contactpersonen: Barbara en Alie