Naam: Roef
Ras: Bordercollie
Geslacht: reu
Geboortedatum: 5 augustus 2015
Stamboom: nee
Kan bij honden: wisselend
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: half
Kan in de auto: ja

Lieve geïnteresseerde baasjes, ik ben Roef, een border collie van ruim 4 jaar en ik ben wanhopig op zoek naar een nieuwe beste mand. Die mand staat bij mensen die mij willen gaan helpen.
Mijn baasjes hebben een dochtertje en eigenlijk vind ik haar gewoon niet leuk. Daarom doe ik best raar tegen haar. Ik vind haar te spannend.
Ook ben ik niet de meest makkelijkste hond. Ik ga uitleggen hoe raar ik kan doen?

Ik begin maar te vertellen wat ik doe als ik buiten ga wandelen met mijn baas. Ik blaf en ren achter fietsers, auto’s en voorbijgangers aan; ik wil op ze jagen. De baas houdt mij met een op maat gemaakt tuig vast zodat ik er niet achter aan kan. Mijn baas noemt het wandelmanagement. Hij scant de omgeving zodat ik rustiger kan lopen. Ik ben heel blij dat ze mij daar mee helpen.
In huis reageer ik op bijna alle geluiden, alles wat voorbijkomt, busjes, postbode, schaduwen en lichtvlekken. Naar mijn mensenzusje reageer ik zo onhandig, ik blaf naar haar en duw haar het liefste om. Als zij er is lig ik op een andere plek aan een lijn.

En dan als laatste biecht ik ook maar op dat ik drie keer gesnapt heb. Dat kwam weer door mijn onzekerheid, toch vind ik wel dat dit belangrijk is om hier neer te zetten. ……

Ik heb gelukkig ook nog leuke eigenschappen.
Als ik mee ga met de honden uitlaatservice gaat alles goed. Ik geniet van al die hondjes en ben dan heel goed in het drijven zeggen ze.

Tijdens het wandelen ben ik goed af te leiden met beloningsbrokjes. (Voor extra lekkere brokjes doe ik natuurlijk nog beter m’n best). Hierdoor weet ik dat ik nog steeds heel goed leerbaar ben.

Ik wil het liefste bij mijn baasjes in de buurt zijn, ik slaap veel, of ik wil graag spelen, oefenen, knuffelen of kroelen. Buiten in de tuin zijn, vind ik eigenlijk ook heel fijn, buiten slapen of samen spelen met mijn flosstouw.

Weet je waar ik heel trots op ben? Ik heb een aantal trainingen gevolgd bij Sam Turner. Dat vond ik ook zo leuk! Misschien wil mijn nieuwe baas wel verder met mij gaan trainen? Gaan we samen kijken wat ik kan.

En dan nu mijn vraag: Wie wil mijn baas worden??
Wie heeft er tijd, geduld, aandacht, energie en woont in een bijna prikkelarme omgeving? Wie wil aan de slag met mijn gebruiksaanwijzing?
Ik ben echt wel een schat van een hond hoor (dat vinden mijn baasjes ook).

Wil je ons mailen: stichtingzino@gmail.com o.v.v. Roef.
Poot van hoopvolle, eerlijke Roef!

Contactpersoon: Ria