Stichting Zino RosieNaam: Rosie
Ras: labrador x weimaraner
Geslacht: teefje
Geboortedatum: 16 maart 2023
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Rosie is een speels, lief, enthousiast en druk meisje van bijna 9 maanden. Ze kan volop genieten van aandacht. In huis is ze erg alert op haar omgeving, omdat ze bang is dat ze van alles mist. Rosie woont nu samen met twee kleine kinderen. Ze is superlief voor die twee en speelt graag met ze, echter is Rosie soms wat lomp en te enthousiast in het spel. Af en toe denkt ze dat het speelgoed van de kinderen voor haar bedoeld is. Onbekende volwassenen en kinderen worden vrolijk, blij en druk begroet.

Rosie gaat graag mee wandelen en is dan erg vrolijk en nieuwsgierig naar alles om haar heen. Haar neus gaat aan en snuffelen maar. Als ze iets interessants ruikt, wil ze wel eens gaan trekken. Andere honden benadert ze enthousiast. Ze moet nog leren dat niet iedere hond daar van houdt. Loslopen gaat prima in een losloopveld. Rosie heeft veel beweging en uitdaging nodig. Krijgt ze die te weinig, dan gaat zij zichzelf vermaken. Rosie houdt van rennen, ballen en stokken pakken. Ze bijt op alles wat in haar bek kan.

Stichting Zino Rosie’s Nachts slaapt Rosie haar roes uit in de bench. Overdag krijgt ze ook af en toe een rustmoment in de bench. Dit heeft ze nodig omdat ze soms te actief wordt. Een paar uurtjes alleen thuis zijn, is geen probleem voor Rosie, echter moet dit natuurlijk weer rustig worden opgebouwd bij de nieuwe eigenaar.
Met katten is Rosie niet op gegroeid, maar met begeleiding kan haar dit zeker aangeleerd worden.

In haar puppytijd heeft Rosie puppylessen gevolgd. Rosie is een hele intelligente, maar ook een heerlijk eigenwijze hond, die nog veel kan leren omdat ze nog zo jong is. Het is raadzaam om de trainingen weer op te pakken met haar. Jachttraining zou helemaal super zijn, want het jachtinstinct is zeker aanwezig bij Rosie.

Hoewel Rosie nu met jonge kinderen woont, ziet het baasje dat het beter en rustiger is voor haar om bij een baas te wonen zonder kinderen of met oudere kinderen. Het beste mandje voor Rosie staat bij een consequente baas met ervaring, die de tijd en energie heeft om met Rosie te gaan trainen, cursussen te gaan doen en fijne wandelingen met haar kan gaan maken.

Staat haar beste mandje bij jullie? Stuur dan een mail naar stichingzino@gmail.com o.v.v. Rosie.

Contactpersoon: Ria en Rozan