Stichting Zino SammyNaam: Sammy
Ras: heidewachtel
Geslacht: reu
Geboortedatum: 24 december 2020
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: vanaf 10 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Sammy is een heidewachtel van 2,5 jaar oud en is binnenshuis erg lief en aanhankelijk. Hij komt het liefst bij je op de bank liggen, ook met de kinderen uit het gezin is hij erg lief. In de tuin liggen en spelen met een frisbee of dummy vindt hij leuk. Sammy kan schrikken van harde geluiden. Twee keer per week gaat Sammy naar een pension, daar heeft hij het erg naar zijn zin, lekker rennen en ravotten met andere honden. Sammy loopt alleen los bij het pension, in de tuin en een losloopweide, dit zijn allemaal afgesloten ruimtes.

Wanneer Sammy onrustig wordt van verkeer, trekt hij aan de lijn en wil hij achter fietsers aanrennen. Door hem te steunen en hem bij je in de buurt te nemen kan hij weer tot rust komen. In het bos aan de lange lijn loopt Sammy prima wanneer hij andere honden, aangelijnd of los, tegenkomt. Alleen kleine hondjes zoals bv een boomer vindt hij niet leuk. Sammy loopt aan de lange lijn zodat het baasje op tijd kan ingrijpen als het dreigt mis te gaan. Veiligheid boven alles.

Stichting Zino Sammy1Met kinderen is Sammy heel lief, door zijn enthousiasme kan hij ze omverlopen. Daarom zijn al te kleine kinderen misschien niet handig om bij geplaatst te worden.
Als Sammy uitgelaten wordt en er zijn kinderen die hem willen aaien dan waarschuwt het baasje ze om hem rustig te benaderen en alleen als hij het commando zit heeft gekregen. In het begin na de herplaatsing is het het beste om hem eerst te laten wennen aan alles in zijn omgeving en kinderen die hem willen aaien uit de weg te gaan. Rust en logica daar houdt hij van.

Sammy is erg waaks en beschermend, wanneer er visite komt kan Sammy daar slecht mee omgaan en raakt overprikkeld en overstuur. Dat heeft een paar keer geresulteerd in een hap incident. Het vreemde is dat het alleen bij mannen is. Sinds deze incidenten moet Sammy in de bijkeuken met de deur open achter een hekje als er visite komt. Helaas raakt Sammy nog steeds overstuur en kalmeert als de visite weg is. Er is een gedragsdeskundige geweest om naar Sammy zijn gedrag te kijken en heeft met hem geoefend en het baasje tips gegeven maar tot nu toe verandert er niks.

Vorig jaar is Sammy geopereerd en was er een complicatie waardoor hij nog eens onder narcose moest. Hij is weer helemaal de oude, hierna is Sammy wel een stuk nerveuzer geworden. Zijn baasje denkt dat dit wel meespeelt in zijn gedrag wat hij nu laat zien. Als Sammy erg gestrest is slaat dit op zijn darmen en heeft hij een dag diarree.

Sammy heeft de puppycursus en pubercursus gedaan. Nu zit hij op jachttraining en dat vindt hij geweldig.
Wat heeft Sammy nodig? Een nieuw baasje dat natuurlijk erg lief is, duidelijk en met zachte hand, want Sammy is een gevoelige hond. Hij is, zoals uit het verhaal ook blijkt, erg snel overprikkeld. Wat zou het fijn zijn als het nieuwe baasje rust in het leven van Sammy kan brengen en hem een veilige plek kan geven als er visite komt. Misschien is het fijn als er een hondenvriendje is zodat Sammy steun kan halen uit zijn hondenvriendje en de nieuwe eigenaren.

Ben jij die lieve geduldige en duidelijke baas met de nieuwe beste mand voor deze gevoelige lieve Sammy? Stuur dan een mail naar: stichtingzino@gmail.com  o.v.v. Sammy.

Contactpersoon: Anneke