Stichting Zino SemNaam: Sem
Ras: Friese stabij x heidewachtel
Geboortedatum: 8 september 2021
Kan bij katten: niet bekend

Ik, Sem, een lieve, mooie Friese stabij x heidewachtel reu van 10 maanden oud, zoek een nieuwe beste mand. Mijn huidige baasjes wonen in een drukke woonwijk en ik vind het alleen leuk om naar buiten te gaan als het rustig is. En dat is het heel vaak niet. Wanneer het zo druk is word ik bang en krijg ik stress van al die harde en vreemde geluiden. Helaas lukt het hen niet om hiermee om te gaan.

In huis ben ik meestal rustig en soms speels, maar ja: ik ben nog jong! Een bench vind ik niet fijn, dus daar hoef ik nu niet in. Vooral als dat deurtje dichtgaat raak ik in paniek. Dus ik mag gewoon los in huis blijven als mijn baasjes even weggaan. Ze gaan nooit lang weg en ik maak niets kapot. Ik ben wel alert op wat er eventueel op tafel of op het aanrecht blijft liggen.
De tuin vind ik best wel interessant, vooral de plekken waar de planten staan. Dus ik moet nog leren dat ik de planten laat staan en begrijpen dat ik ze niet mag opeten.

Stichting Zino SemIk vind het leuk om met andere honden te spelen. Katten weet ik niet, die wonen niet bij ons in huis. Buiten laat ik de katten maar een beetje links liggen en reageer eigenlijk niet. Wanneer wij naar een losloopgebied gaan om fijn te wandelen, kan ik goed los en blijf in de buurt van mijn baasjes. Ook aan de riem gedraag ik me best wel goed. Onbekende volwassenen en kinderen ben ik in het begin wel bang voor en trek ik mezelf terug. Ik wil eerst zien en ruiken of het vertrouwd is.
Ik heb een puppy- en een vervolgcursus gevolgd.

Vanwege mijn angst voor veel geluiden en drukte zou ik het fijn vinden als mijn nieuwe baasje rustig of achteraf in een woonwijk woont. Een tuin zou ook fijn zijn. Wat ook prettig zou zijn, is dat mijn nieuwe baas weet hoe hij mij met mijn angst kan leren omgaan.
En misschien heeft die nieuwe baas wel een leuke andere hond al, zodat die hond mij een beetje kan helpen.

Wil jij mijn nieuwe baasje worden? Heb je geduld met mij en kunnen wij samen werken aan mijn angst? Stuur dan snel een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Sem.

Contactpersoon: Lindy