Stichting Zino Sep

Naam: Sep
Ras: mix labrador en schapendoes
Geslacht: reu
Geboortedatum: 23 augustus 2018
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Voor Sep van 4,5 jaar zoeken we een nieuwe beste mand. Sep is een leuke kruising, die heel vriendelijk is, iedereen wordt enthousiast begroet. In huis ligt hij heerlijk op zijn kussen. Houdt van zijn slaapmomentjes, maar volgt je wel door het huis. Samenwonen met een kat gaat prima, doet hij nu ook. Buiten worden ze weggejaagd! Sep loopt prima aan de lijn en als hij losloopt, wordt iedereen, bekend of onbekend, enthousiast begroet. Hij houdt van alle knuffels. Ook andere honden zijn in zijn ogen leuk. Sep is gewoon een blij ei! Kleine kinderen kunnen nog wel eens omver gelopen worden in al zijn enthousiasme.

Stichting Zino SepSep houdt van rondsnuffelen. Hij loopt niet weg en houdt de baas in de gaten. Als hij water ziet, dan zwemt hij graag even. Je maakt hem ook blij als hij met stokken kan rennen en hij is gek op eten! Hij is geen fan van harde geluiden, zoals vuurwerk of harde bouwgeluiden.

Helaas is de gezondheidssituatie van familieleden zodanig dat Sep af en toe alleen gelaten moet worden, maar Sep is zo slim om te zorgen dat hij mee gaat door de voordeur, een aanhoudertje. Dit is voor de eigenaar een onhoudbare situatie. De hulp van een gedragsdeskundige is gevraagd, die constateerde dat Sep wel alleen zou kunnen blijven maar het afscheid nemen aan de deur heel moeilijk vindt. Dit zou in een nieuwe situatie doorbroken kunnen worden door direct vanaf het begin bij Sep te blijven en de scheidingsangst aan te pakken. Trainen dus. Een stabiele, oudere hond die er al woont zou ook kunnen helpen. Ook zouden meer uitdagingen zoals speuren, cursussen en meer en/of lange(re) wandelingen kunnen helpen.
Bij Sep is artrose geconstateerd, daar is nog niets van te merken. Sep is vol energie en lijkt er helemaal geen last van te hebben, hij heeft ook geen medicijnen, wel aangepast voer. Autorijden vindt Sep spannend, maar de eigenaar probeert nu of primatour helpt.

Ben jij iemand die zeker de eerste tijd bij Sep in de buurt blijft, trainingen doet, met hem gaat speuren, wandelen, (mentale) uitdagingen aangaat en een tuin heeft? Gun jij hem een nieuwe start met een warme, nieuwe, beste mand en alle aandacht? Stichting Zino Sep3Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Sep.

Contactpersoon: Francisca