Stichting Zino SeppeNaam: Seppe
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 12 mei 2017
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Seppe. Seppe is volgens zijn paspoort een stabij, maar heeft wel een flinke scheut wettergenen meegekregen. Seppe zoekt een nieuwe mand omdat hij te vaak ruzie heeft met de andere hond in huis. Door veranderde gezinsomstandigheden lukt het niet meer om de honden gescheiden te houden waardoor het baasje met pijn in haar hart heeft gekozen voor een herplaatsing.

Binnen is Seppe een rustige hond die graag bij je is. Seppe ligt het liefst aan je voeten of naast je op de bank. Seppe is een echte knuffelhond die je enthousiast begroet en ook lekker kan slapen onder tafel of zijn mand opzoekt. Hij hoeft niet meer in de bench en hij kan een paar uurtjes alleen zijn, maar vanwege de onrust gaat hij soms in de bench en heeft daar geen moeite mee. Seppe blaft eigenlijk alleen in een spel, als er aangebeld wordt wil hij graag weten wie er komt.

Stichting Zino SeppeBuiten is Seppe graag bezig met de baas. Hij heeft jachttraining gehad, speuren vindt hij ook fantastisch maar hij vindt canitrailen het leukst. Hij gaat graag mee in de auto en kan ook goed los lopen. Hij blijft bij je in de buurt maar soms is er toch iets om achteraan te gaan. Hij rent graag en vindt naast de fiets mee lopen heerlijk. Seppe loopt goed mee aan de lijn, kan soms wel eens trekken maar is daarin goed te sturen. Stilzittende katten vindt hij spannend en loopt er met een boog omheen, maar als ze gaan rennen wordt de jachthond wakker en moet hij er achteraan. Seppe is een echte mensen-hond, onbekende mensen vindt hij leuk, maar hij houdt er niet van als ze recht op hem aflopen. Seppe neemt graag zelf het initiatief om kennis te maken en is na het snuffelmoment de grootste vriend.
Met andere honden is het wisselend. Hij is wat onzeker en hij mag ze en wil spelen of hij mag ze niet en ontwijkt ze. Blijft een andere hond toch aandringen dan maakt hij duidelijk dat hij er niet van gediend is.

Wij zoeken voor Seppe een lieve en ervaren baas, die van de actieve Seppe kan genieten zoals hij is. Een baas waar hij veel aandacht van krijgt die hij niet hoeft te delen. Eén die lekker met hem naar buiten gaat om flink te wandelen en met hem wil fietsen zodat hij lekker kan rennen. Seppe wil graag met en voor de baas werken en is zeker geen hond die voldoende heeft aan 3 x daags een rondje om het blok aan de flexilijn.

Heeft u die warme mand voor Seppe, of weet u iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Herman