Stichting Zino SjaakNaam: Sjaak
Ras: labradoodle
Geslacht: reu
Geboortedatum: 6 juli 2020
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: nee
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja, in veilige (omheinde rustige) omgeving
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Sjaak de labradoodle? Sjaak is een grote labradoodle, een gecastreerde reu van ongeveer 30 kilo en 3 jaar oud. Sjaak is allergisch, maar dat is goed onder controle met dieetvoer (Vet Concept Dog Sensitive Diet Ziege Geit). De kosten van dit voer zijn niet veel hoger dan normaal goed kwalitatief voer; ongeveer 70 euro per maand. Sjaak heeft een trimvacht, zoals alle labradoodles hebben en moet een aantal keer per jaar naar de trimmer.

Sjaak is als pup bij zijn huidige baasjes komen wonen. Dit was in de Corona periode. Het is een fantastische hond voor het gezin met 3 tieners. De kinderen van het gezin kunnen alles met hem. Hij speelt regelmatig een hoofdrol in tiktok filmpjes. Sjaak heeft een puppycursus gedaan en daarna basiscursus gehoorzaamheid 1 & 2. Hij is dol op wandelen, speuren en detectie. Sjaak loopt op rustige plekken met een sleeplijn van 5 of 10 meter. Hij luistert (meestal) goed. Zijn baasjes vermijden eventuele contacten met andere wandelaars zoveel mogelijk.

Stichting Zino SjaakSjaak heeft alleen wel één probleem; hij is enorm beschermend over zijn roedel. Dit resulteert in verdedigend gedrag naar bezoek. De baasjes hebben hard gewerkt om dit gedrag om te buigen. Door de begeleiding van twee gedragstherapeuten heeft Sjaak geleerd dat hij tijdens bezoek in de bench of in de bijkeuken kan blijven. Ook heeft hij muilkorftraining gehad en deze heeft hij geheel geaccepteerd. Sjaak toont zijn waaksheid door grommen, aanblaffen en uitvallen als het grommen en blaffen genegeerd wordt. Sjaak heeft in het verleden 2 keer gehapt, beide keren had dit blauwe plekken als gevolg. De tweede keer is al weer een tijdje geleden. De baasjes zetten Sjaak nu apart of in de bench als er bezoek komt. Het is nu goed te managen, maar een gezin met puberende kinderen waar het een zoete inval is, is voor Sjaak te druk. Als ondersteuning krijgt Sjaak medicatie. Bezoek komt dagelijks meerdere keren aanwaaien en ook de vriendjes van de kids lopen in en uit. Deze zoete inval is voor Sjaak echter veel te druk. Dit komt Sjaak zijn welzijn en gemoedsrust niet ten goede. Vóór de baasjes tot deze moeilijke beslissing zijn gekomen zijn ze in Utrecht geweest bij de gedragskliniek en daar hebben ze aangegeven dat een rustiger plek beter zou zijn voor Sjaak.

We zijn dan ook op zoek naar een baas met een 1 of 2 persoonshuishouden zonder kinderen met een rustige leefstijl. Een andere hond zal vast goed passen. Sjaak gaat een paar keer per week naar de hondenopvang, waar hij het in de groep goed doet (daar beschrijven ze hem ook als een ‘gewone hond’, ze hebben nog nooit enige vorm van agressie gezien. Ook bij het uitlaten is Sjaak niet agressief, soms schrikt hij wel van onverwachte dingen, maar nooit overmatig. Hij gaat bijvoorbeeld graag over bruggetjes, of neemt andere avontuurlijke paden.

Het baasje wat we zoeken voor Sjaak moet wel van lange wandelingen houden en het zou heel fijn zijn als het speur- of detectiewerk door zou kunnen gaan, want daar beleeft Sjaak veel plezier aan en het is goed voor hem om zijn koppie leeg te maken. Sjaak heeft zelfs recent een vermiste buurhond gevonden.

Ben jij die rustige, sportieve baas die graag met Sjaak aan de slag wil? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. ‘Sjaak’.

Contactpersoon: Alie Pepping (06 – 33 30 98 26)