Stichting Zino SkipperNaam: Skipper
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 8 maart 2016
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Skipper is een rustige, knuffelige, gezellige Friese stabij van 6 jaar: in de bloei van z’n leven. In huis ligt hij lekker in de mand of ergens anders in de kamer, een bench wordt niet gebruikt. Als hij iets onbekends ziet of hoort, laat hij je dit weten door geblaf.

Buiten aan de lijn loopt Skipper fijn met je mee. Hij snuffelt veel en graag en is dan druk bezig met alles wat hij ruikt. Bij het passeren van andere honden, wil hij begroeten, ruiken en kennismaken en daagt uit om te spelen. Als Skipper losloopt, staat zijn neus aan, snuffelt en rent hij vaak voor je uit. Hij sjouwt graag met takken. Ook speelt hij graag met een balletje. Hij vindt het moeilijk om deze weer af te geven. Met de meeste honden speelt en rent hij graag. Heel af en toe is hij bij sommige honden wat onzeker en laat dan ander gedrag zien. Als Skippers baasje fluit, weet hij dat hij moet terugkomen en doet dit meestal ook. Lange wandelingen vindt Skipper heerlijk en hij is veel met zijn baasje meegegaan tijdens hardlopen.

Skipper is een heuse lekkerbek, hij doet alles voor voer. Hij geniet ervan als voertjes worden verstopt en hij ze mag opzoeken. Poezen zijn Skipper niet vreemd. Hij heeft langere tijd samengeleefd met een poes. Buiten laat hij ze gewoonlijk met rust, soms wil hij ze graag begroeten.
Stichting Zino SkipperSkipper is lief voor kinderen en loopt op ze af om ze te besnuffelen. Om z’n vriendelijkheid te tonen likt hij graag aan handen of benen. Hij woont nu in een gezin met kinderen in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar. Alleen zijn is tot nu geen probleem voor Skipper. In zijn nieuwe omgeving is het natuurlijk van belang dit weer rustig op te bouwen.

Skipper heeft verschillende trainingen met goed gevolg afgelegd, als eerste de puppy-socialisatie training, gevolgd door een gewone puppy cursus, aansluitend Vervolg 1 en 2. Omdat Skipper spelletjes en hersenwerk leuk vindt om te doen, heeft hij ook nog deelgenomen aan het programma Gehoorzaamheid & Fun.

Skipper heeft een allergiebehandeling gehad en krijgt nu hypoallergeen voer.
Voor Skipper zoeken wij iemand die veel tijd heeft, liefde en aandacht. Herken jij je hier in, dan komen wij graag met je in contact. Stuur dan een e-mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Skipper.

Contactpersoon: Alie Pohle