Stichting Zino SpikeNaam: Spike
Geboortedatum: 27 januari 2021
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: ja vanaf 8 jaar

Voor Spike zoeken wij een fijne nieuwe mand.

Hij is een echte allemansvriend, vindt het heerlijk om een aai of knuffel te krijgen en is gek op spelen, wandelen en aandacht,

Andere honden begroet hij vriendelijk en vindt het fijn om met ze te spelen.
Bij geen interesse van de andere hond loopt Spike gewoon door.
Naar kinderen toe is hij ook vriendelijk maar hij kan enthousiast worden en gaan springen.
Aan de lijn loopt Spike goed mee maar hij wil nog weleens het einde van de lijn opzoeken als hij iets heel lekkers ruik
Loslopen is geen probleem.

In huis is hij rustig aanwezig en als hij nog niet genoeg aandacht heeft gehad dan komt hij dat vragen aan het baasje,
Autorijden is voor Spike een dingetje en dan vooral om in de auto te gaan.
Hij wordt nu gelokt met wat lekkers en als hij in de auto zit is het goed.
Lange autoritten zijn niet aan te bevelen.

Spike heeft aan beide voorpoten elleboogdysplasie, aan de rechterpoot is hij geopereerd.
Het gaat nu goed met hem maar op advies van de dierenarts geen balspelen en geen lange wandelingen.
Af en toe bos of losloopgebied kan wel. Spike vindt het namelijk erg leuk om met hondenvriendjes te spelen.
Zijn baasjes geven hem nu glucosamine door zijn “gewone” voer.

Stichting Zino Spike 1De reden waarom de baasjes van Spike hem willen herplaatsen is dat hij veel blaft als hij alleen is.
Het maakt niet uit of de baasjes wel of niet thuis zijn.
Bijvoorbeeld een deur oplaten tussen woonkamer en keuken kan al helpen.
De combinatie gezin, thuiswerken en de opvoeding van Spike zorgt voor stress
binnen het gezin.
Ze gunnen hem een baas die meer tijd voor Spike heeft
Daarom zoeken we een baas die een rustig gezin heeft en het liefst nog een hond heeft. Dan voelt Spike zich misschien niet meer zo snel alleen.
Omdat Spike ellboogdysplasie heeft is het belangrijk dat de nieuwe baas rekening houdt met de belastbaarheid van Spike.

Staat die fijne liefdevolle beste mand bij jullie? Of weet jij iemand die Spike die warme mand kan geven?
Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Spike.

Contactpersonen: Anneke (06 – 38 55 62 82) en Alie