Stichting Zino TommyNaam: Tommy
Ras: Nova Scotia duck tolling retriever
Geslacht: reu
Geboortedatum: 20 maart 2018
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Tommy is een prachtige stoere toller van bijna 5 jaar jong. Tommy is rustig in huis. Ligt te chillen op zijn mat of op de vloer en graag in de buurt van zijn baasjes, maar kan ook prima alleen zijn. Tommy weet dat de bank niet voor hem bestemd is. Hij is gewend om ’s nachts in de bench te slapen en slaapt hier heerlijk zijn roes uit. Tommy is niet waaks, reageert niet op de deurbel, echter bij onbekende geluiden kan hij wel blaffen.
Tommy is opgegroeid met jonge kinderen.

Wat vindt Tommy leuk; de bal! Met zijn hondenmaatjes speelt hij graag samen met de bal, maar bij vreemde honden vindt hij de bal toch belangrijker. Ook houdt Tommy van zwemmen en haalt graag zijn frisbee uit het water. Tommy is sportief; met de baas gaat hij vaak mee hardlopen, ca. 8 kilometer en kleine stukken mee naast de fiets. Het opspeuren van voertjes vindt hij ook erg leuk.

Stichting Zino TommyAan de lijn kan Tommy goed mee lopen, maar als hij een andere hond ziet, kan hij blaffen/trekken omdat hij dit spannend vindt. Dit doet hij niet als hij los loopt. Dat is wat hij het liefste doet: loslopen. Zijn gedrag is dan beter dan aan de lijn. Als je hem met de beloning van gooien met de bal of wat lekkers laat wennen, is hij bereid goed te luisteren en kan hij veel leren.

Tommy woont samen met 2 katten. Als deze 2 rustig liggen, is er niks aan de hand, als ze iets doen wat niet mag, zoals op het aanrecht springen, gaat hij blaffen en ze achterna rennen. Buiten gaat hij blaffen en piepen als hij oog in oog staat met een kat, maar laat zich goed aansturen als er een beloning (snoepje of balletje) te verwachten is.

Met veel verdriet zoeken de baasjes van Tommy vanwege gezondheidsredenen een nieuwe warme mand die staat in een rustige omgeving waar Tommy veel kan loslopen. Zij zoeken iemand die wil investeren in het belonen van goed gedrag. Tommy is een slimme actieve hond en bereid voor je te werken, maar heeft de beweging en mentale uitdaging ook nodig. Hij is gewend aan een gezinsleven, mee op vakantie, naar het bos/strand/etc.

Kun je hieraan voldoen, dan komen wij graag met je in contact. Stuur dan een e-mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Tommy.

Contactpersoon: Ria