Stichting Zino TonyRas: border collie
Geslacht: reu
Geboortedatum: 3 juli 2021
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja, vanaf ongeveer 12 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Voor Tony zoeken we een nieuwe beste mand.
Tony is een lieve border collie van ruim 1,5 jaar, dus nog heel speels, enthousiast en vol energie.
In huis is Tony rustig, woont met een kat en een andere hond samen, dat gaat dus goed. Als de bel gaat moet hij wel even laten weten dat hij er is en begroet bezoek over-enthousiast zoals een puber betaamt. Hij springt op en kan kleinere kinderen omver springen. Hierin moet Tony nog goed getraind worden.
Katten buiten worden als speelgenootjes gezien, dus daar rent hij achteraan om te spelen. Van kippen krijgt hij het heen en weer, zij zijn dan niet veilig en hij kan ze pakken.

Als Tony buiten los loopt gaat dat prima en is iedereen leuk. Hij zou iedereen willen omhelzen en aflikken. Ook daarin is hij erg enthousiast.
Het liefst wil hij echt even naar iedereen toe, ook al is dat 100 meter verderop of staat er een hek tussen waar hij dan overheen springt.
Tony heeft geen cursussen gevolgd, dus daarin ligt wel een taak voor de nieuwe eigenaar, vanaf het begin goed trainen en duidelijke begeleiding geven.

Bij Tony staan alleen leuke dingen in zijn woordenboek, dus alles is geweldig. Hij heeft nooit agressief gedrag getoond of gebeten, al met al is Tony een lieve hond die erg enthousiast kan zijn.
Tony is gewoon jong, in zijn pubertijd en loopt over van energie.

Stichting Zino Tony 1De reden dat Tony herplaatst gaat worden is dat de eigenaren, met een eigen bedrijf, geen vat krijgen op zijn enthousiasme om naar bezoekers /klanten op te springen en zijn wil om naar iedereen toe te gaan, die in de buurt loopt, zelfs al moet hij over hekken heen springen en dus weer terug gehaald moet worden.

Daarom wordt van een nieuwe baas gevraagd om vanaf het begin dit goed te monitoren en een duidelijke leiding te kunnen geven, trainen en bijvoorbeeld denk spelletjes, veel bewegen, bijvoorbeeld naast de fiets, agility training, of naar schapendrijven cursussen te gaan.

Ben jij die baas, die bekend is met border collies en deze lieve Tony een nieuwe beste mand wilt geven?

Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v Tony

Contactpersoon: Francisca