Stichting Zino TylerNaam: Tyler
Geboortedatum: 29-10-2016
Kan bij kinderen: ja, wel ouder dan 16 jaar.
Kan loslopen: nee

Lieve nieuwe baas,

ik ben Tyler, van 5 jaar, eind oktober word ik alweer 6 jaar. Samen met mijn vrouwtje ben ik verhuisd van een huis naar een appartement. Ik vind het daar niet leuk. Ik mis mijn tuin, ik hoor heel veel, er gebeurt van alles om me heen en ik weet niet wat. Het baasje vertelt dat dat buren zijn, bovenburen, benedenburen, linker en rechterburen. Ik vind het maar niks hoor al dat gedoe om me heen. Ik word er onrustig van.
Ik heb geen hele goede start gehad, helaas kan ik daar niets meer aan doen, ik ben daarodoor wel wie ik ben: Een afwachtende Tyler, die ervoor kiest om eerst die kat uit de boom te kijken. Mijn vrouwtje doet dat ook, dus we versterken elkaar ook nog.

Stichting Zino Tyler1Ik zal maar meteen vertellen dat ik bang ben voor bezoek, wanneer er aangebeld wordt vind ik dat best spannend. Dus als je komt kennismaken, kijk niet gek op dat ik je eerst wil aftasten op afstand. Sommige bezoek kan voor mij leuk worden na een tijdje, ander bezoek blijft spannend. Laat me dan maar met rust dan kan ik je gaan vertrouwen. Onverwachte dingen vind ik spannend. Andere honden die ik tegenkom wanneer ik aangelijnd ben, vind ik spannend (en dan kan ik uitvallen, sorry). Oh ja, de dierenarts vind ik ook spannend en soms het geluid van de wind. Kortom ik ben geen dappere hond. Ik zoek gewoon hulp en steun. Als ik die kan krijgen komen we er.
Mijn vrouwtje is mijn steun en mijn toeverlaat, ik huppel steeds achter haar aan, ben lief, slim en soms klef, een beetje zwaanstabij kleef aan.
Ik kan wel vier uur alleen thuis zijn en ook gewoon los. Ik kan samenwonen met katten en als er een klik is, ook met een andere hond. Da’s knap toch. Als ik mag zwemmen, ben ik zo gelukkig, dat is echt het leukste wat er is, ik breng ballen en stokken allemaal naar je terug, als jij ze dan weer weggooit dan spelen we samen. Ik kan los, wel op een heel groot overzichtelijk stuk terrein zonder hele grote honden zijn, die vind ik eng.
Ik ben lief, alvast een hele belangrijke direct aaien over m’n kop en lijf vind ik verschrikkelijk, dan kan ik lelijk gaan doen, ik ben dan niet om te kopen voor een koekje: laat me gewoon wennen aan je, dan komt het goed. Dan haal ik die knuffel op een gegeven moment bij je, kan ik je gaan aankijken en geef ik aan dat ik je vertrouw.
Ik kan alles nog best wel leren, als je mij de tijd geeft, het vertrouwen en we hebben samen geduld, dan ben ik zo’n super hond.

Stichting Zino Tyler3Wil je mij als maatje, heb jij die beste nieuwe mand met een tuin voor mij en mijn gedrag oké vindt en wil je met mij gaan trainen, dat ik misschien een dappere Tyler word. Wil je dan mailen naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. TYLER.

Contactpersoon: Jolande