Stichting Zino TylerNaam: Tyler
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 29-10-2016
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Voor Tyler, Friese stabij reu van 5 jaar oud, zoeken wij een nieuwe beste mand. De eigenaar van Tyler is onlangs verhuisd van een woning met een tuin naar een appartement en Tyler is hier niet happy. Daarnaast zijn er wat gedragsprobleempjes die voor de eigenaar lastig zijn om mee om te gaan.

Tyler is geboren op een boerderij en heeft daar helaas een slechte socialisatie gehad. Dit uit zich in het dagelijks leven door angst voor andere honden wanneer hij aangelijnd is, ook angst voor mensen en zo vindt hij bijvoorbeeld ook het ontvangen van onbekend bezoek spannend. De deurbel is voor hem de voorspeller van het “enge” bezoek en als de deurbel gaat dan reageert hij daarop. Als bezoek binnen is, kan hij wel binnen 10 minuten de beste maatjes worden, maar net zo goed kan hij ook het bezoek in de gaten houden en het spannend vinden als bezoek weer op staat. Daarnaast is hij vooral ook bang voor onverwachte dingen, bijvoorbeeld voor de wind, voor het dichtslaan van portieren, maar ook voor kinderen op skates die onverwachts voorbij komen. Een bezoekje aan de dierenarts levert hem veel stress op. Kortom, Tyler kan zich gedragen als een onzekere, wantrouwige hond die op zoek is naar steun en veiligheid.

Naar de eigenaar toe is Tyler een slimme, lieve, aanhankelijke hond die houdt van knuffelen. Hij kan bijna klef zijn en loopt vaak achter de eigenaar aan. Dit komt voort uit zijn onzekere inborst.
Verder kan Tyler prima alleen zijn, tot maximaal 4 uur los in huis. Ook kan hij met katten. Van lekker zwemmen wordt Tyler erg gelukkig. Ballen en stokken brengt hij gedisciplineerd terug. De eigenaar laat Tyler alleen los lopen als er veel ruimte is en geen andere honden in de buurt zijn. Met name grote honden kan hij spannend vinden.

Tyler is een lieve hond, die zeker nog niet te oud is om te leren. Een hond die met veel steun en de juiste begeleiding van een nieuwe eigenaar zeker nog kan groeien in zelfvertrouwen waardoor zijn angsten kunnen verminderen. Dit vergt wel veel geduld, maar is zeker mogelijk. Wat daarbij ook van belang is dat wordt gezorgd voor een juiste balans tussen mentale uitdaging, beweging en voldoende slaap. Als jij hem dit kunt bieden en dan ook nog met een fijne tuin erbij, dan zou u zomaar de nieuwe eigenaar van Tyler kunnen worden. Vanwege zijn mogelijke onvoorspelbaarheid plaatsen wij Tyler bij voorkeur niet in een gezin met kinderen onder de 16 jaar. Kinderen met wie hij overigens bekend is, daar kan hij prima mee zo is de ervaring.

Lijkt het je wat om de nieuwe baas van Tyler te worden? Stuur dan een e-mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. TYLER.

Contactpersoon: Ineke (06 – 50 65 15 00)