Stichting Zino UxorNaam: Uxor
Geboortedatum: 8 februari 2019
Stamboom: ja
Kan bij katten: onbekend

Hallo, mag ik me voorstellen? Ik ben Uxor en ik ben 5 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk met mijn Franse stamboom uit Frankrijk waar ik een valse start heb gemaakt. Ik leefde in een kennel en niemand keek echt naar mij om, niemand wilde mij de leuke en leerzame dingen van de wereld om mij heen leren. Ik voelde me ongezien. Na een maand of 10 was ik “overbodig” en ben ik naar lieve mensen in Nederland gegaan waar ook nog 5 andere labradors zijn. Zij hebben trainingen met mij gedaan en zijn heel lief bezig geweest om mij aan de leuke dingen van het leven te wennen. Ik loop wel wat achter maar ik weet nu dat ik apporteren echt leuk vind!

Stichting Zino UxorIn huis kom ik graag knuffelen of lig ik lekker rustig te soezen. Ik vind kinderen wel gezellig maar wil wel even wennen aan ze. Alleen zijn vind ik niet erg hoor, maar wel wil ik dat met nieuwe baasjes opnieuw opbouwen. De eigenaren zeggen dat ik heel braaf en rustig mee loop aan de slappe lijn. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Als ik los mag, dan ga ik er voor! Ik kom wel terug naar de baas, maar niet direct, ik geniet van het bos! Als onbekenden mij benaderen, vind ik dat spannend, ik ben daarin onzeker en wantrouw ze in eerste instantie. Komt later wel goed hoor, maar ik heb tijd nodig. Plotse bewegingen vind ik ook spannend. Andere honden die mij benaderen vind ik wel oké, maar ik kijk wel even de kat uit de boom. Ik weet niet wat katten zijn trouwens, dus of ik ermee samen kan leven, geen idee.

Waarom zoek ik een nieuwe beste mand? Die andere 5 labradors zijn veel sterker en assertiever dan ik. Ik ben dan een “underdog” en laat me wegduwen en ondersneeuwen, jammer hè? Ik kruip dan weg van ze. Ze zeggen dat ik nogal gevoelig kan zijn. Ik vind het fijner als ik ergens kan zijn waar ik wel alle aandacht heb en misschien dat ik met een teefje, die mij helpt, de aandacht verdeel? Heb jij de tijd en de aandacht voor mij? Woon je in een rustige omgeving en kan je mij meer zelfvertrouwen geven? Mail dan naar Stichtingzino@gmail.com o.v.v Uxor.

Contactpersoon: Klazien