Stichting Zino WiebesNaam: Wiebes
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 26 juli 2020
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

 

Mag ik jullie voorstellen aan WIEBES? Wiebes is een Friese stabij van bijna 3 jaar. Hij is opgegroeid in een gezin met jonge kinderen en hij is dol op ze. In het gezin zijn geen andere huisdieren, dus hoe hij daarop reageert weten we niet. Op straat wil hij wel achter katten aan, maar dat zegt niet alles over ‘eigen’ katten in huis. Wiebes kan een paar uur alleen blijven; hij ligt dan lekker in zijn mandje. Hij heeft nooit een bench gehad.

Binnen is Wiebes rustig, observerend en vindt zichzelf een beschermheer voor het gezin. Hij waarschuwt als er gevaar is van loslopende postbodes, bezorgers of vuilnismannen. Een inbreker zal beslist niet onopgemerkt in zijn huisje komen. Buiten geniet Wiebes ervan om uitgebreid te snuffelen. Als hij hoge nood heeft zet hij er wel een tempo in en kan dan trekken aan de riem. Hij is ook gehoorzaam. En als Wiebes los loopt in het bos rent en springt hij graag heen en weer, maar als de baas uit zicht is komt hij hem of haar direct opzoeken.

Stichting Zino Wiemes1Onbekende mensen, volwassenen of kinderen, begroet hij met een enthousiaste blaf. Als hij ‘de kat uit de boom heeft gekeken’ wil Wiebes graag met ze kennismaken. Hij kroelt en knuffelt graag. Onbekende kleine honden vindt hij leuk; met grotere honden is hij wat voorzichtiger in het benaderen.

Wiebes is dol op rennen in het bos of op het strand. Rent graag achter ballen en takken aan. Soms vindt hij dat de baas ze maar zelf terug moet gaan halen.

Vuurwerk vindt Wiebes niet leuk. Hij is dan angstig, maar gelukkig niet doodsbang. Hij herstelt na een dag weer en is dan in zijn gewone doen. Het liefst heeft hij dus een plek waar van oktober tot februari geen vuurwerk wordt afgestoken.

De baasjes van Wiebes zijn door gewijzigde werkomstandigheden niet meer in staat om deze jonge man voldoende tijd en aandacht te geven. Voor Wiebes zoeken we een nieuw baasje waar hij veel buiten mag zijn; een sportief baasje dat houdt van lange bos- of strandwandelingen en dat ook tijd heeft om met Wiebes aan het werk te gaan, bijvoorbeeld een leuke hondensport met hem te gaan doen. En een baasje met een huisje waar hij mag waarschuwen tegen gevaarlijke postbodes en vuilnismannen.

Ben jij die sportieve baas en woon je op een plek waar niet veel vuurwerk wordt afgestoken? Dan komt Wiebes graag jouw domein verdedigen. Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. WIEBES.

Contactpersoon: Alie Pepping