Stichting Zino WobkeNaam: Wopke
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 13 mei 2021
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Wopke is een jonge, vrolijke, actieve en aanwezige stabij van anderhalf jaar. In huis is hij vriendelijk, gemoedelijk, alert en waaks. Iedereen wordt vrolijk begroet. Wopke kan een paar uur alleen zijn, maar dit moet weer opgebouwd worden.

Het wandelen en spelen is een feestje voor Wopke. Wopke trekt nog wel aan de lijn, het huidige baasje is daarmee flink aan het trainen om dit te verbeteren. Los lopen moet Wopke ook nog leren, kan hij ergens los lopen dan is hij nieuwsgierig, onderzoekend en snel afgeleid. Naar andere honden buiten is Wopke vriendelijk en speels.

De huidige baasjes hebben Wopke kort geleden overgenomen omdat de eerste baasjes Wopke niet meer aankonden. De eerste baasjes hebben Wopke vaak in de bench gedaan, waar hij veel ging blaffen, hij heeft daarmee waarschijnlijk een trauma voor de bench opgelopen. De huidige baasjes zien een andere Wopke die veel minder blaft, vrolijk en actief is, echter hij is wel waaks en kan bij onraad gaan blaffen. Ook dit is trainbaar.

Stichting Zino wobke1De reden dat er voor Wopke een andere mand wordt gezocht is dat het niet samen gaat met de al aanwezige hond. Wopke neemt de leiding en dat heeft een negatief effect op de andere hond. Wopke vindt zichzelf een stoere puber en hij moet hierin nog goed begeleid worden om zijn plaats in het gezin te accepteren. Een hele mooie stabij zit in Wopke en dat kan eruit komen met een goede training, Wopke leert snel.

De nieuwe mand voor Wopke staat bij een baas die veel thuis is en waar aandacht en tijd besteed kan worden aan Wopke en aan de trainingen. Staat die mand bij jullie? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Wopke

Contactpersoon: Ria (06 – 11 06 79 53) en Francisca