Stichting Zino YoupNaam: Youp
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 2 januari 2020
Stamboom: ja
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Mag ik jullie voorstellen aan Youp. Voor deze lieve jonge kerel zoeken wij een nieuw mandje omdat hij een rustige omgeving met weinig prikkels en veel voorspelbaarheid nodig heeft. Youp is beschermend over zijn kluiven en omdat er een onvoorspelbaar minibaasje rondkruipt is er na veel wikken en wegen voor gekozen om een beter plekje voor Youp te zoeken. Met pijn in hun hart zoeken de baasjes een nog mooier warm mandje voor hun Youp.

Youp is een gezonde jonge hond van net 3,5 jaar. In huis is Youp de vrolijke en enthousiaste kerel die graag bij je is. Youp wil graag aandacht van de baas en als hij dit krijgt dan geniet hij volop. Hij slaapt in de bench, hij heeft een kussen en gaat niet op de bank. Youp kan makkelijk een paar uur alleen zijn. Hij bewaakt zijn kluiven en knuffels, kom je te dicht in de buurt dan waarschuwt hij en dan is het weer goed als je hem met rust laat. Youp is ook waaks, hij blaft als de deurbel gaat en als er iemand binnenkomt, maar hier is hij goed in te sturen. Naar visite wordt eerst even geblaft maar vrij snel weer toenadering gezocht. Als binnen een paar minuten het ijs gebroken is komt hij zijn mooiste knuffel brengen.

Stichting Zino YoupBuiten zien we een andere Youp, de tuin is bekend terrein en die hoort bij het huis. De deur uit en naar de auto toe en mee naar de polder is leuk, daar mag hij lekker los rennen. Het water in en natte pootjes is niets voor deze stabij. Komt hij andere honden tegen dan is het even kennis maken en spelen of lekker doorwandelen. Hij loopt dan gewoon los en houdt de baas goed in de gaten. De voordeur uit en wandelen in de buurt vindt Youp niet leuk. Youp is als pup nogal geschrokken van knallen en later van vuurwerk en in het donker wil hij niet meer naar buiten. Youp vindt de plek waar hij de knallen heeft gehoord doodeng en wil er niet graag langs, hij trekt dan om weer naar huis te gaan.

We zoeken voor Youp een lieve en geduldige baas, die van Youp kan genieten zoals Youp is; een jonge soms angstige stabij die steun moet vinden en weer vertrouwen moet krijgen in de buitenwereld. Een baas die Youp voldoende voorspelbaarheid geeft, die hem knuffelt en lekker met hem kan wandelen in een rustige omgeving.

Heb je die warme mand voor Youp, of weet je iemand die er een heeft staan, neem dan contact op en stuur een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Youp.

Contactpersoon: Herman