Naam: Zombie
Ras: grote münsterlander
Geslacht: teef
Geboortedatum: 25 januari 2011
Stamboom: ja (Nieuw Zeelandse)
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: ja
Zindelijk: ja
Kan loslopen: ja
Kan in de auto: ja

Graag stel ik jullie voor aan Zombie, een grote münsterlander teef van 8 jaar. Haar huidige baasje heeft haar als puppy de naam Zombie gegeven, maar het karakter van Zombie is het tegenovergestelde! Ze is een energieke dame, die heerlijk speels is, graag rent en met je wil spelen. Ook houdt ze van snuffelen, apporteren, touwtje trekken, pootjebaden en ze vindt het heel leuk als ze de hondenkoekjes mag zoeken die verstopt zijn. Zombie kan prima af en toe 8 uur alleen zijn.

De grote münsterlander is een zwart witte langharige allround jachthond met een schofthoogte van circa 60 cm en een vrolijke dappere hond. Voor een consequente en rechtvaardige baas is het een trouwe en aanhankelijke hond, zowel als huishond als jachthond kun je van dit ras heel veel plezier hebben.

Deze grote münsterlander is een lieve, brave hond die onbekende kinderen en volwassenen enthousiast kwispelend, maar rustig benaderd. Ze loopt netjes aan de lijn (hiel) met een halti om. Soms heeft ze een correctie nodig als ze afgeleid is. Bij het loslopen blijft ze binnen 20 meter bij het baasje, ze speelt graag met andere honden. Op katten buiten is ze alert, ze weet wel dat ze deze moet negeren, maar kijkt toch even stiekem.

Haar baasje zoekt met veel verdriet met spoed een nieuwe baas voor Zombie vanwege veranderde privéomstandigheden. Hierdoor krijgt deze lieverd niet meer de aandacht die ze verdient.

Wat voor baas zoeken wij? Een baas die actief met Zombie bezig wil en kan zijn. Wanneer deze baas al een andere speelse hond heeft, zou helemaal super zijn. Ze is gedeeltelijk Engelstalig opgevoed dus ze luistert naar commando’s in het Engels. Ze wacht netjes met eten tot je zegt “eet smakelijk”. Het reizen met het openbaar vervoer is voor haar geen probleem.

Ben jij de baas die Zombie een nieuwe warme mand wil geven? Of weet jij iemand die dit wil? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com.

Contactpersoon: Lindy