Loading...

 Het team

Het team van Stichting Zino bestaat uit ruim 40 vrijwilligers met elk hun eigen specialisme, die allemaal een steentje bijdragen aan het vinden van een nieuwe beste mand voor de honden die dat nodig hebben.
Het bestuur bestaat uit Alie Pepping (voorzitter), Jolande de Groot (secretaris) en Phaedra Stenger (penningmeester).

Alie PeppingStichting Zino Alie Pepping
Voorzitter en algemeen manager
Mijn naam is Alie Pepping, ik ben al mijn hele leven gek op dieren. In 1991 kwam de eerste hond, een Friese stabij, in mijn leven: een herplaatser, een prachtig lief dier en daarmee was ik besmet met het Friese stabij-virus. Toen er in augustus 2015 een Friese stabij in handen van een handelaar belandde en een aantal stabij-vrienden een herplaatsgroep oprichtten om te voorkomen dat dit nog eens zou gebeuren ben ik gaan helpen in een Facebook groep voor de herplaatsing van de Friese stabij en de wetterhoun.

In november 2015 hebben we Stichting Zino, Herplaatsing en Bemiddeling van Honden opgericht. Naast voorzitter ben ik sinds 2021 ook algemeen manager bij stichting Zino. Ook draai ik mee in het herplaatsteam en ondersteun ik onze wilsbeschikkingsservice.

Als team maken we ons sterk om voor honden, die niet meer bij hun baasje kunnen blijven, een nieuw warm en veilig mandje te zoeken.

Op de foto sta ik met Sissel (2005), onze mooie grand old lady, Jessie (2012), Luna (2014) een bruine stabij en haar dochter Yara (2021).

Jolande de Groot
Secretaris
Ik ben Jolande de Groot en sinds 1 juli 2016 ben ik secretaris voor Stichting Zino.
Ik heb honden vanaf dat ik negen jaar was. De eerste was een fantastische boeren hutsel, afkomstig van de boerderij. Mijn enige reu, hij is ruim veertien jaar geworden. Na die super eigenwijze mix hebben wij een oudje uit het asiel gehaald. Helaas heeft ze maar vier maanden bij ons geleefd. Na dit oudje een golden retriever, een hondje uit de broodfok. Een super hond, maar ik had het achteraf liever anders gehad.

Door die ervaring wijzer geworden ben ik gaan zoeken en kwam ik uit bij de stabij. Ik wilde geen hond meer uit de broodfok, dus heb me aangemeld bij de rasvereniging en kwam op de wachtlijst. Na negen lange maanden kregen we eindelijk onze Emme. Na mijn Stabij Emme kwam onze wetter Fayke, waar ik ook weer zo blij mee ben!

En die blijheid gun ik iedereen en elke hond, daarom zet ik me in voor Stichting Zino!

Een zwaai van Jolande.

Phaedra Stenger
Penningmeester
Alie’s passie om honden aan een ander mandje te helpen werkte aanstekelijk, waardoor ik vanaf het begin betrokken ben als penningmeester bij de Stichting Zino.

Mijn allereerste hondje kreeg ik toen ik 10 jaar was. Ik liep naar de boerderij tegenover ons huis, toen Girly, een vuilnisbakkenrasje, uit het niets kwispelend achter me aan kwam lopen. Later bleek dat ze van een stel was, die een restaurant hadden. Iedere dag als ze weggingen, lieten ze haar naar buiten, zodat ze kon rondscharrelen in het dorp. Blijkbaar ging Girly dan op een gegeven moment vanzelf weer terug en vervolgens voor de deur liggen wachten tot ze weer thuis kwamen. Toen ik eenmaal wist waar ze woonde, bracht ik haar iedere avond weer terug. Niet altijd waren ze thuis, wel stond er dan een bakje eten en drinken buiten klaar. Dit ging een aantal jaar door, totdat ze me vertelden dat ze gingen verhuizen. Ze stelden ons voor de keuze, óf wij namen Girly in huis óf ze lieten haar inslapen. De keuze was snel gemaakt, ze heeft nog 12 jaar bij ons gewoond en is uiteindelijk 16 jaar geworden.

Dit illustreert weer hoe makkelijk mensen een hond aanschaffen en net zo makkelijk weer ‘weg’ doen. Het verhaal staat niet op zich en er is dan ook veel werk te verzetten. Stichting Zino levert hier graag een bijdrage aan. Het afgelopen jaar hebben we al veel honden bij een nieuw baasje onder kunnen brengen en ieder hondje dat mede dankzij ons een nieuw baasje vindt, geeft het bestaan van Zino al zin!

Anthe van der Bom
Onderhoud, bijhouden van het Instagram account
Mijn naam is Anthe van der Bom. Ik houd de Instagrampagina van Stichting Zino bij. Dit vind ik erg leuk om te doen. En als het nodig is neem ik de administratie over van Ingrid, bijvoorbeeld als ze met vakantie is.

Mijn hele leven heb al ik honden om me heen. Eerst een golden retriever, daarna een Friese stabij en nu een wetter. Het zijn zulke lieve en leuke dieren! Daarom ben ik blij dat ik als vrijwilliger bij Stichting Zino kan werken en helpen om honden een nieuw plekje te geven als dat nodig is.

Op de Instagrampagina post ik foto’s, oproepen en updates over de honden die herplaatst worden en over de honden voor wie een nieuw plekje is gevonden. Dus: volg ons op Instagram via @stichtingzino!

Huibie Nijdam
Medewerker screening
Mijn naam is Huibie. Ik kreeg mijn eerste hond, Toby, pas op mijn dertiende. Jarenlang heb ik erom moeten zeuren. Vanaf dat moment heb ik altijd honden gehad. Met een kleine onderbreking in de periode dat de kinderen het huis uit gingen en ik te veel uren op een dag van huis was. Maar dat compenseerde ik door op mijn vrije dag een ochtend in het dierenasiel in Hoofddorp te helpen. En later liep ik met een uitlaatservice mee.

In 2008 heb ik ontslag genomen en heb ik een ander baantje gevonden. Ik hoefde toen nog maar een paar uur per dag te werken. Dus dat betekende: eindelijk weer een hond! Dat werd een Drentsche patrijshond: Stella. Na twee jaar kregen we Raffy, een herplaatser, helaas hebben we die vorig jaar véél te vroeg moeten laten inslapen. Nu zijn we langzaam weer toe aan een andere tweede hond, het liefst een wetterhoun. En zo kwamen we bij Stichting Zino terecht. Er is nog geen match, maar toen ik de oproep voor vrijwilliger zag, aarzelde ik geen moment. Deze stichting doet zulk goed werk, dat ik daar graag aan mee wil helpen. En dat doe ik nu, door de nieuwe aanmeldingen te screenen.

Ria
Medewerker herplaatsing en webshop
Hallo ik ben Ria. Na thuis opgegroeid te zijn met poedels, kochten mijn man en ik 1996 onze eerste stabijna, van een boerderij. Van haar hebben ruim 13 jaar genoten. Na haar overlijden en inmiddels wat wijzer geworden, gezien broodfok en het fokken van honden waar wij ons niet in konden vinden, hebben we ons laten inschrijven voor een stabijpup via de rasvereniging. Zo konden we in april 2010 Gys meenemen naar huis.

De kriebel voor een tweede hond kwam al snel en dan misschien wel een pup van onze Gys. We liepen shows en Gys kwam op de deklijst. Er kwam ook een nestje, maar jammer genoeg op een moment dat we geen pup konden opvoeden. Gys liet echter doorschemeren dat een pup in huis niet zijn ding was, na een logeerpartij. Dus uiteindelijk geen pup voor ons!
In 2016 hebben wij ons laten inschrijven bij Zino en sinds januari 2017 woont Bauke bij ons. We zijn zo blij met hem. Toen de stichting om vrijwilligers vroeg, was het voor mij dan ook niet meer dan een logische stap om mij daarvoor aan te melden.

John Keijer
Administratieve en juridische ondersteuning
Hoewel ik altijd gedacht heb dat ik meer een kattenmens ben, heeft mijn stabij Jessie dat gevoel voorgoed veranderd. Jessie was niet ‘mijn’ eerste hond; in mijn tienerjaren heb ik ook nog een dwergpoedel gehad. Lief beestje en ik was gek op haar, maar ik had toch wat meer een klik met katten. Totdat ik Alie (Pepping) zo’n 17 jaar geleden ontmoette en ik mij er voor het eerst van bewust werd dat er een ras bestond als de Friese stabij. Zij had er twee. Later, toen we samenwoonden kwam Jessie. Mijn tweede ‘eigen’ hond. Een heuse pup met stamboom van een toonaangevende fokker.
De puppytraining was voor mij, besloot Alie, gezien mijn gebrek aan echte hondenkennis. En ze had gelijk. Ik heb er veel van geleerd. Jessie ook wel, overigens. Wat een heerlijke band bouw je op. Jessie is alweer negen (wat gaat dat vreselijk hard). En ik ben haar onbetwiste baasje geworden en gebleven. Die trouwe ogen, die blik als ze je iets duidelijk wil maken… Ik wil nu spelen met de bal… Krijg ik nou nog een toetje… Nee ik wil nog niet naar huis, deze kant op… En zo kan ik doorgaan.

Juist dat ondeugende stabij-eigen karakter met dat eigen willetje. Ze doet alle commando’s. Behalve als ik het iemand wil laten zien. Of als ze ergens mee bezig is. Dan maakt ze dat vanzelfsprekend eerst even af. Heerlijk.
Op dit moment hebben we, naast Jessie, nog drie stabijs. Sissel is dik zestien en is een kruising, met een wetter denken we. En Luna is zeven jaar. Zij komt uit dezelfde lijn als Jessie, maar heeft een heel ander karakter. Overigens ben ik op Sissel en Luna net zo gek als op Jessie, ook al heb ik ze niet getraind. En dan is er nog sinds kort onze kleine doerak van negen maanden: Yara; dochter van Luna’s eenlingnest en gebleven. Een kleine druktemaker die alles sloopt, maar mijn hart al volledig gestolen heeft. Sissel is één van de twee honden die Alie al had toen ik haar leerde kennen. De andere stabij van Alie, Myrka, is op een mooie leeftijd gegaan, maar mis ik nog steeds. Als ik met vier honden aan de wandel ben en van iemand de opmerking krijg: “zo, da’s een hele roedel”, is mijn antwoord steevast: “Dat noemen ze rijkdom.”
Dus waarom ik vrijwilliger ben bij Stichting Zino? Je kunt het vast raden…

Luci LimbeekStichting Zino Luci
Profielcontroleur
Ik woon in de Achterhoek, buitenaf op een woonboerderij. Ik woon hier samen met mijn 2 honden Sieta (14) en Nola (6 maanden; sinds 2 maanden bij mij via Stichting Zino).

Ik werk als wijkverpleegkundige en sinds een half jaar help ik bij de controles bij Stichting Zino. Ook doe ik al enkele jaren noodopvang; ik heb o.a. Snuffel en Banjer een tijdje in huis gehad.
Dieren zijn erg belangrijk voor mij, ze moeten het goed hebben!

André van den Toorn
AdministratieStichting Zino André
Ik ben André, geboren in 1971 in de Achterhoek. Sinds 1992 samen met Jeanet (1968) en we hebben 2 zoons, Maik (1998) en Luuk (2002). Mijn hobby’s zijn volleybal en hardlopen (actief zelf) en voetbal (kijken). Op dit moment ben ik werkzaam als Team Coördinator Inside sales bij een groot internationaal bedrijf in onze woonplaats (Ruurlo). Leuke van dit werk vind ik de contacten met mensen over de hele wereld. Alle diverse windstreken met hun verschillende culturen en eigenschappen vind ik echt heel interessant.

Wij zijn in 2021 in contact gekomen met Stichting Zino omdat we naast onze Storm (november 2010) graag een jongere hond erbij zouden willen. Na een bijna gelukte plaatsing eind vorig jaar is het in augustus dit jaar helemaal gelukt en is Lana nu een jonger maatje voor Storm. Die 2 samen gaat vanaf het begin prima. Sinds juni 2021 ben ik als vrijwilliger actief voor Zino. Ik hou me bezig met het up to date houden van de lijsten met te plaatsen hondjes en mensen die graag een hondje zouden willen.

Geeske KaperStichting Zino Geeske
Administratie
Ik ben Geeske Kaper en sinds de zomer van 2021 vrijwilliger bij Stichting Zino. Sinds 2019 woon ik in Frankrijk met mijn man en onze Friese stabij Peike. In Nederland heb ik gewerkt als hoofd administratie bij een zakenreis organisatie.
Het herplaatsen van honden zoals de stichting dit doet is voor mij de reden geweest om me aan te melden als vrijwilliger.
Samen met André zorgen wij er voor dat de aanmeldingen van zowel de honden als potentiële baasjes in Excel gegoten worden, zodat men gemakkelijker kan zoeken voor een match tussen hond en toekomstige baas.

Klazien Koopmans
Medewerker herplaatsing
Mijn naam is Klazien. Dierenliefhebber in hart en nieren. Toen ik een jaar of elf was kregen wij bij ons thuis onze eerste hond, een soort boerenfoxje. Ik vond haar prachtig en was er gek mee. Voor mezelf heb ik toen al besloten dat ik later zelf altijd honden zou willen hebben, ook toen al ging mijn voorkeur daarbij uit naar retrievers. Gelukkig wilde mijn echtgenoot dat ook!

Meteen na ons trouwen kregen wij dan ook onze eerste hond, een kruising tussen een labrador en een teckel en drie maanden later kwam er een golden retriever bij. Beide hebben we van pup af aan gehad, ze waren even oud en zijn 16 jaar geworden. In de jaren na hun overlijden hebben we drie honden uit het asiel gehad. Een heidewachtel, een zwarte en een blonde labrador retriever. Ook zij zijn gelukkig allemaal oud geworden (respectievelijk 18, 15 en 11 jaar).

Natuurlijk gaat het niet vanzelf om honden die je niet van pup af aan in huis hebt op te voeden en lid van je gezin te laten zijn. Soms duurt het wat langer voor over en weer het vertrouwen er is. En je moet hard werken om de honden goed te leren kennen. Maar niets is leuker dan bezig te zijn en te werken met je beestjes. Wij hebben dan ook altijd veel met onze honden gedaan. Cursussen, recreatieve hondensport en heerlijke wandeltochten. Maar bovenal hebben wij altijd onwijs van onze hondjes mogen genieten.

Na het overlijden van onze heidewachtel en zwarte lab bleef onze blonde lab alleen over. Hij overleed helaas vlak nadat we voor hem weer een maatje gevonden hadden in de vorm van onze huidige, bruine lab Baco. Ook Baco komt uit het asiel. Aan deze lieve, onstuimige stuiterbal hadden we even onze handen vol… Ongeveer een jaartje geleden werden wij gevraagd de zorg voor golden retriever Freya op ons te nemen. Toen bleek dat er een klik tussen haar en Baco was, hebben we graag gehoor gegeven aan deze vraag. Het is een mooi stel met heel verschillende karakters en wij hopen nog veel jaren te mogen genieten van onze twee prachtige en lieve ’tweedehandsjes’.

Zelf hebben wij dus inmiddels onze vijfde herplaatser, die wij een gouden mandje konden bieden en waar wij heel erg blij mee zijn. Om mee te helpen om ook voor andere honden een veilig nieuw thuis te vinden, heb ik me dan ook aangemeld als vrijwilliger bij Stichting Zino.

Gaby
Medewerker herplaatsing
Hoi, ik zal mij even voorstellen: ik ben Gaby, 34 jaar jong. Ik ben opgegroeid met honden; vanaf mijn geboorte hadden mijn ouders al honden. Toen ik 22 was, kreeg ik mijn eigen hond. Wel moest ik zelf alles doen, trainen, voeren, uitlaten etc. Dat was geen probleem voor mij. Helaas heb ik hem 5 jaar later door nare omstandigheden moeten herplaatsen. Gelukkig heeft hij een heerlijk huisje gekregen bij mijn beste vriendin en haar gezinnetje.

Al sinds mijn 13e jaar doe ik vrijwilligerswerk; altijd iets met dieren in combinatie met mensen. Eerst op een manege voor gehandicapte kinderen en later in een dierenasiel en hondenpension als hondentrainer en bij een trimsalon. Het werken met mens en dier vind ik heerlijk! Ik was al een tijdje niet meer actief in vrijwilligerswerk en dat miste ik. Gelukkig vroeg Jolande mij of ik het niet leuk zou vinden om Stichting Zino te helpen!

Ik geniet er heel erg van om met mijn honden bezig te zijn en heb dan ook altijd allerlei soorten training gedaan, afhankelijk van wat de hond leuk vind. Ik heb nu twee wetterhoun-kruisingen. Popke, een F1-wetterhoun x grote poedel van het outcrossproject van de wetterhoun, en Haico, een wetterhoun met vleugje Friese stabij via de stichting. 😉

Lianne Pereira
Ik ben Lianne Pereira, getrouwd, moeder van twee dochters en baasje van Syb (Friese stabij). Wij wonen in Nieuwleusen (Overijssel). Mijn hobby’s zijn lezen, beleggen, fietsen en lange wandelingen maken met Syb. Ik volgde Stichting Zino al een poosje via social media en toen er een oproep werd gedaan voor vrijwilligers heb ik direct gereageerd. Ik vind Stichting Zino een professionele stichting die zonder te oordelen, op zoek gaat naar de beste match voor de te herplaatsen hond. Bij Zino ondersteun ik Margreet bij de nieuwe service Wilsbeschikkingen en tevens doe ik sinds kort ook profielcontroles. Ik hoop dat wij op een prettige manier nog lang met elkaar mogen samenwerken en dat Stichting Zino een begrip wordt in Nederland!

Barbara
BarbaraMedewerker herplaatsing & gedragsdeskundige
Hallo, ik ben Barbara. Van jongs af aan ben ik al gek op dieren. Als kind schreef ik altijd op mijn verlanglijstje bovenaan ‘paard’, daarna ‘hond’ en daarna ‘kat’, met vervolgens nog konijn en cavia… Toen ik mijn eerste betaalde serieuze baan had, was het eerste wat ik heb gekocht een ‘paard’. Wat ontzettend veel plezier heb ik daar aan beleefd. Elka dag na mijn werk ging ik naar mijn paard en was actief in verschillende vormen van de paardensport. Dit was dus niet te combineren met het hebben van een hond. Wel kwam er al heel snel een kat bij en ook al snel nog tweede kat.
Toen ik later problemen kreeg met mijn gezondheid en het paardrijden echt niet meer ging, heb ik de hond van mijn kort daarvoor overleden vader in huis genomen. Dit was een herplaatser van een geschatte leeftijd van ca. 10 jaar. Ze was op straat gevonden en was in eerste instantie onbenaderbaar. Ik heb deze enorme lieverd nog 8 jaar gehad. Ze heeft mij geïnspireerd om de opleiding tot gedragkeurmeester en later ook gedragtherapie te gaan volgen. Daarna heb ik ca. 7 jaar als vrijwilligster les gegeven op een hondenschool.
Daarna kwam de 2e herplaatser, een lieve labrador x golden retriever, die bij mensen uit huis was gehaald omdat hij daar mishandeld werd. Hier ben ik jachttraining mee gaan doen en dit vond hij geweldig. Ondanks dat hij geen papieren had, is hij toch heel ver gekomen in de jachtwedstrijden. Nu is hij met ‘pensioen’ en wordt bijna 12 jaar.  Een leven zonder dieren in huis kan ik me niet voorstellen.
Ik heb er dan ook heel veel plezier in om honden die door omstandigheden bij mensen uit huis moeten, op de allerbeste nieuwe plek te krijgen. Op deze manier bezig te zijn met mens en dier geeft mij veel voldoening.

Margreet Doornbosch
Wilsbeschikkingen
Hallo, ik ben Margreet Doornbosch en sinds kort bij Stichting Zino als medewerker Wilsbeschikkingen. In tegenstelling tot heel veel anderen hier ben ik pas sinds relatief kort, namelijk pas sinds zes jaar, baasje van twee lieve stabij-na’s, Max en Desi. Zij zijn dus onze eerste honden. Er ging een wereld voor mij open. Wat hebben die twee ons leven verrijkt. Ondanks het feit dat zowel mijn man als ik absolute beginners waren in de hondenopvoeding (in de opvoeding überhaupt), is het Max en Desi toch gelukt om tot fijne, evenwichtige honden op te groeien. Dat hebben ze toch maar knap gedaan!
In gesprekken met andere, met name oudere of alleenstaande hondenbaasjes merk ik soms wel eens dat er toch best wel veel zorg bestaat over, zoals een oudere mevrouw het uitdrukte “hoe het verder met mijn hondje moet als ik er niet meer ben”. Het liefst had ik gezegd, “dan mag hij wel bij mij”, maar dat kan niet, dan loop ik straks met een hele roedel door het dorp. Daarom vind ik het initiatief van Stichting Zino om door gerichte herplaatsing in overeenstemming met de wensen van de baas die zorg weg te nemen, supermooi en wil ik mij daar heel graag voor inzetten!

Alie
Of het nu een egel, een paard of een hond is, ik vind ze allemaal prachtig. Naast mijn baan bij een onderwijsinstelling vind ik het belangrijk om ook een maatschappelijke bijdrage te leveren als vrijwilliger. Niet geheel toevallig ben ik bij Stichting Zino terechtgekomen. Ons gezin heeft met 2 Friese stabijs samengeleefd. Onze eerste was Stapper, een superlieve reu, die als pup bij ons is gekomen. Stapper was een hele toegankelijke hond en mocht altijd mee bij iedereen op bezoek. Ook wel eigenzinnig, baasje wil links af…nee, Stapper wil rechts af! Stapper mocht 11 jaar worden. Na een jaar zonder een maatje in huis heb ik Lobke opgehaald. Lobke was 10 jaar toen ze via de rasvereniging bij ons herplaatst is. De verhuizing was niet gemakkelijk voor haar, maar we hebben elkaar gevonden en een hele hechte band gekregen. Lobke was een lieverd, ze wist wat ze wilde, was waaks en dol op mantrailen. Helaas hebben we Lobke door ziekte moeten loslaten. Nu hebben we even geen hond in huis, maar ik denk dat dit in de toekomst wel weer gaat veranderen. Ik ben blij dat ik kan bijdragen om voor herplaatsers, die om wat voor reden ook uit huis moeten, het allerbeste nieuwe thuis te vinden.
Op de foto zie je mij met Lobke!

Stichting Zino Marry WeessiesMarry Weessies
Donaties en profielcontroles
Mijn naam is Marry Weessies en ik woon in de provincie Groningen. Ik vind dieren en de natuur prachtig. Maar ik zie ook hoe mensen onzorgvuldig omgaan met de natuur en er soms hele andere manieren van dierenwelzijn op nahouden. Uit liefde en verantwoordelijkheid wil ik goed voor dieren en de natuur zorgen.
Als huisdieren hebben we diverse katten gehad en in 2007 kwam Guus in ons leven: een prachtige, grappige en lieve golden retriever (met hem sta ik op de foto). We hebben elf heerlijke jaren gehad met deze lobbes. Vanwege een ernstige hernia hebben we hem in de zomer van 2018 moeten laten inslapen. Wat een leegte liet die blonde jongen achter in ons leven….

Na drie jaar konden we voor het eerst serieus nadenken over eventueel een nieuwe hondenliefde in ons leven. Terwijl we rondkeken op internet op zoek naar informatie over herplaatsers, kwamen we op de site van Zino terecht. Daar zag ik niet alleen lieve honden die op zoek waren naar een nieuwe mand, maar ook een vacature. En zo ben ik medewerker screening en donaties geworden. Mooi werk voor een mooie stichting, maar belangrijker nog: voor het welzijn van honden!

Stichting Zino MarjelleMarjelle
Administratieve ondersteuning
Ik ben Marjelle (1971), getrouwd met Ed (1964) en moeder van twee zoons: Hidde (2003) en Wisse (2006). Wij wonen in Naaldwijk, gemeente Westland. Wij hebben in 2001 onze eerste stabij gekregen: een teefje met de naam Yup. Yup is 11,5 jaar geworden en toen zij overleed was het gemis heel groot. Na een half jaar was Liefke geboren en sinds 2013 verrijkt zij ons leven.
Met Liefke heb ik twee keer een nestje gefokt (2016 en 2018) en hebben wij uiteindelijk 14 gezinnen kunnen verblijden met een prachtige pup (die allemaal de achternaam: Fan ’t Punthûs hebben). Met alle pupkopers heb ik nog steeds contact. Vanuit het eerste nest heb ik 1 pup teruggekregen toen zij 7,5 maand oud was; deze heb ik via contacten binnen de NVSW zelf kunnen herplaatsen. Vanuit het tweede nest kwam er een reutje terug met 7 maanden; deze is toen met hulp van Zino herplaatst. Vorig jaar moest ik een reu uit het eerste nest (inmiddels 4 jaar oud) vanwege trieste omstandigheden bij zijn toenmalige vrouwtje herplaatsen en ook dat is in samenwerking met Zino gebeurd.

Toen ik in april 2021 mijn baan had opgezegd en wel wat vrijwilligerswerk wilde doen, was de keuze om mij voor Zino beschikbaar te stellen dan ook snel gemaakt.

AnitaStichting Zino Anita
Coördinator gedragsgroep
Hallo, ik ben Anita en sinds eind 2021 vrijwilliger bij Stichting Zino waar ik de gedragsgroep coördineer. Ik ben sinds kort getrouwd (na ruim 10 jaar te hebben samengewoond) met Cor en samen hebben we twee Friese stabij’s. De keuze voor het ras was de bekendheid bij een vriend van Cor die ook een stabij heeft, enthousiast buiten en rustig in huis. Nadat we ons verder verdiept hadden in dit mooie Friese ras is onze Guus (bruin bont) begin mei 2015 als pup van 9 weken bij ons komen wonen. Daarmee ging mijn al heel lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling. Guus heeft zich ontwikkelt als een echte eigenwijze Fries. Daarnaast hebben we sinds december 2019 Siep (blauwschimmel) op tweejarige leeftijd een gouden mandje gegeven via Zino. Siep had een behoorlijke volle rugzak en die wordt gelukkig steeds iets leger. Siep heeft een heel lief karakter en is heel aanhankelijk in tegenstelling tot Guus die het liefst zijn eigen weg gaat. Zo mooi om te zien die karakterverschillen.
Met Guus heb ik een aantal jaren getraind en dat wil ik op termijn ook met Siep gaan doen, maar belangrijk is dat hij eerst de rust en de ruimte krijgt om zijn rugzak verder leeg te maken. Daarnaast speur ik iedere week één op één met ze waarbij ze een menselijk spoor moeten volgen. Het speuren geeft Guus en Siep een enorme mentale uitdaging en het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe supergoed ze beiden speuren. Ook de vakanties brengen wij samen met Guus en Siep door en wordt er dan ook veel gewandeld.

Ingrid Baart-Rasstichting Zino Ingrid
Matchmaker
Ik ben Ingrid, matchmaker bij Stichting Zino. Wij hebben altijd honden uit het asiel gehad en toen we nadat onze vorige hond overleed op zoek gingen naar een nieuwe herplaatser kwam Stichting Zino op ons pad. We schreven ons in en Femke (toen 1 jaar oud) kwam ons gezin versterken .
Vorig jaar kwam er een berichtje voorbij van Stichting Zino dat er matchmakers gezocht werden en de rest is geschiedenis. Ik maak me graag sterk voor herplaatsers, ja die hebben weleens een rugzakje maar er valt met veel liefde, begrip en vooral geduld zoveel te bereiken. En soms hebben ze gewoon pech gehad. Hoe dan ook heeft iedere hond recht op de beste mand en de liefste baasjes.

Daniëlla
Gedragsgroep
Ik ben Daniëlla Groeneveld en als klein meisje wilde ik maar één ding, dierenarts worden om voor dieren te kunnen zorgen en ze zo goed mogelijk te helpen een gelukkig leven te leiden. Dierenarts ben ik helaas nooit geworden, wel heb ik als paraveterinair in verschillende dierenklinieken gewerkt. Van jongs af aan zijn er dieren in mijn leven; katten, chinchilla’s, cavia’s, baardagamen en natuurlijk honden.

Mijn eerste hond was een Argentijnse dog, Gaya. Met haar hebben we veel gereisd op een zeiljacht waarbij zij het altijd geweldig vond om samen een nieuwe omgeving te gaan ontdekken. Gaya werd 9 jaar oud, een redelijke leeftijd voor een Molosser maar ik had haar graag nog veel langer bij me gehouden. Na deze hond heb ik de overstap naar de herders gemaakt. De eerste was een Hollandse herder, Amor. Ik heb met hem met veel plezier in verschillende gehoorzaamheidsdisciplines getraind. Helaas kreeg deze hond op vrij jonge leeftijd epilepsie waardoor ook hij niet oud mocht worden. Na de Hollander ben ik overgestapt naar de Mechelse herders. Jack, de eerste Mechelaar is helaas in 2022 overleden aan een kwaadaardige tumor. Hij was toen pas 9 jaar oud. Met Jack heb ik ook getraind in gehoorzaamheidsdisciplines. Hij heeft mij ook zeer goed geholpen met het opvoeden van een hele leuke pup, Muck. Deze jongeman is nu vier jaar oud. Met hem train ik in de Breitensport. Samen houden we ook van wandelen en hiken in de Belgische Ardennen, wat we dan ook zo vaak mogelijk doen!

Ik ben gedragsdeskundige en instructeur; sinds 2016 geef ik met heel veel plezier les op een hondenschool. Verder ben ik ook massagetherapeut massage en gedrag en sportmasseur. Ik werk zo op een holistische manier aan het zo fijn mogelijk hondenleven! Ik heb er heel veel zin in om de gedragsgroep van stichting Zino te gaan ondersteunen met advies en huisbezoeken als dat gewenst is!

Ondine
Gedragsgroep
Graag stel ik mijzelf en Amy aan jullie voor. Amy is een kruising labrador die in 2013 is geboren in een nestje van Hulphond Nederland.. De geboorte vond plaats met de keizersnede. Na een aantal uren bleken de vier broers en zussen te drinken, maar Amy niet: ze had een open gehemelte.
Het gastgezin besloot dit hondje toch een kans te geven, ook al zou ze nooit hulphond kunnen worden. Op de leeftijd van 6 weken werd ze met succes geopereerd en met 12 weken kwam Amy bij ons wonen. Haar twee broers en twee zussen kregen allemaal een carrière als hulphond.

Door een vriendin die in 1981 een hulphond kreeg kwam ik met dit fenomeen in contact. Ik zorgde steeds vaker voor haar hulphond als ze weer eens in het ziekenhuis lag. Haar eerste en tweede hulphond woonden na hun pensionering tot aan hun overlijden bij mij.
Alles rond honden – hun gedrag, hun communicatie, training – begon mij steeds meer te interesseren.

Naast mijn bestaan als ZZP’er (bedrijfsfysiotherapeut, adviseur Arbo & gezondheid, docent en trainer) begon ik cursussen en opleidingen te volgen, o.a. bij DogVision, O&O en Stichting Contacthond.

Het was nooit mijn ambitie om een hondenschool te starten, maar ik ging toch aan de slag met kleine groepjes en individuele adviezen. Zo begeleid ik gezinnen met kinderen met een puppy en ik organiseer groepswandelingen waar we samen kijken naar hondengedrag- en communicatie. (www.hondenkompas.nl)
Ondertussen ben ik met pensioen wat betreft mijn hoofdberoep, maar zet ik de hondenactiviteiten – nog steeds op kleine schaal – voort.

Nienke, Gabien en Jasper
Website beheer

Gerard van Kaldekerken
Juridische ondersteuning

Herman
Medewerker herplaatsing