Je wilt een hond voor herplaatsing aanbieden

Heb jij hulp nodig bij herplaatsing van je hond? Stichting Zino kan je daarbij helpen als het gaat om jacht- en waterhonden of een kruising met deze rassen. Heb je een hond van een ander ras, dan kun je toch wel even contact met ons opnemen. Soms heeft één van onze vrijwilligers ook kennis van dat ras en kunnen we je wellicht toch helpen.

Hieronder kun je het ‘aanmeldformulier herplaatsing hond’ online invullen. Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld en op ‘verzenden’ hebt geklikt, ontvang je automatisch een mail met jouw aanmelding. Vervolgens wordt er door een van de vrijwilligers contact met je opgenomen. De aanbetaling van € 60,00 kun je overmaken op rekeningnummer NL95INGB0007112581 t.n.v. Stichting Zino, herplaatsing & bemiddeling van honden, onder vermelding van de naam van je hond.

Tevens verzoeken we je ook om enkele foto’s van je hond en foto’s van de pagina’s I, II, III en IV van het paspoort van je hond en van de laatste vaccinaties te mailen naar stichtingzino@gmail.com onder vermelding van de naam van de hond.

Soms zijn er veel honden tegelijkertijd op zoek naar een nieuw baasje. Een herplaatsing kan daardoor wat langer duren. Omdat we bij het herplaatsen alle honden eerlijke aandacht willen geven.

Een herplaatsing kan ook wel eens langer duren, omdat het gaat om een hond met gedragsproblemen. Het traject voor deze honden heeft meer tijd en aandacht nodig. Het kan daardoor voorkomen, dat wij voor die groep honden een wachtlijst hebben. Als je een hond wilt herplaatsen met gedragsproblemen is het raadzaam om ons eerst te mailen, voordat je een aanmeldformulier invult. Mocht een hond echt in nood zijn, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van de eigenaar, dan wordt er natuurlijk naar een gepaste oplossing gezocht. Wij vinden het jammer dat het soms niet direct kunnen helpen. Het team van Stichting Zino bestaat uit vrijwilligers. Vrijwilligers die zich inzetten naast hun gezin, werk en/of mantelzorg. Hun tijd is helaas gewoon beperkt. Bij echte noodsituaties zullen we altijd direct helpen.

Je bent op zoek naar een hond

Heb je interesse in een herplaatser, dan kun je je opgeven als kandidaat-baas. Als een hond voor herplaatsing bij Stichting Zino is aangemeld, wordt er in eerste instantie actief naar een goede match uit ons kandidatenbestand gezocht. Ben jij die match, dan neemt 1 van onze vrijwilligers contact met je op en met jouw toestemming wordt je profiel naar de aanbieder van de hond gestuurd.
Het gebeurt regelmatig dat de omschrijving van de hond afwijkt van de vraag van het kandidaat-baasje, maar dat er toch een match is. In die gevallen kun je ons mailen zodra wij de hond op de website plaatsen. De eigenaar van de hond ontvangt dan alsnog jouw profiel.
Het aanmeldformulier kandidaat-baasje kun je online invullen. De aanmeldkosten van € 27,50 euro kun je overmaken op rekeningnummer NL95 INGB 0007 1125 81 t.n.v. Stichting Zino, Herplaatsing & Bemiddeling van honden, onder vermelding van je naam die je hebt gebruikt op de aanmelding.

Aanvullende informatie

Stichting Zino streeft naar persoonlijke begeleiding door 1 of 2 van onze vrijwilligers. De systemen van matchen en herplaatsen verlopen niet via een programma; het is maatwerk. Verder is er gedurende de hele herplaatsing persoonlijk overleg tussen de vrijwilliger, de eigenaar en de kandidaat.

Wil je eerder in contact komen met Stichting Zino, dan is dat mogelijk middels onderstaande contactgegevens.
Stichting Zino is dagelijks telefonisch te bereiken tussen 14.00 en 20.00 uur.