Sem2Van het nieuwe baasje van Sem, een Friese stabij x heidewachtel kregen we deze leuke update!

Het is alweer vier maanden geleden dat reutje Sem met enige urgentie van oost naar midden Nederland verhuisde. Hij was toen net een jaar. Sem heeft zich meteen met al zijn charmes in de strijd gegooid en zich ongelooflijk populair gemaakt bij zijn nieuwe baasje en zijn twee mede bewoners de katten met name bij de kater. Maar ook is hij een geliefd speelmakkertje voor menig buurthond geworden.

Met Kerst was hij met zijn baasje op een hondentraining in Texel om zijn angsten te leren doorgronden en er samen mee om te leren gaan. En dat lijkt heel goed te lukken. De vrouw heeft het vertrouwen gekregen om hem lekker los te laten lopen waar het kan (en vaak niet mag) en hem lang uit te laten rennen. Dan zoekt hij stokken, rent op en neer en als hij gefloten wordt, komt hij even zo vrolijk aangehuppeld. Na de beloning gaat hij er weer vandoor, blijft na enige tijd staan om te kijken of je komt en als hij je niet ziet, dan draait hij om en zoekt je op. Van fietsers schrikt hij al niet meer en langs de provinciale weg lopen gaat ook steeds beter. Als hij in zijn spel verdiept is toont hij meteen minder angst en paniek. Zo zijn hij en zijn baas een mooie vertrouwensband aan het opbouwen en hopelijk leert hij zo ook dat bij angst hij veilig is bij de baas.

In huis is hij voortreffelijk, kan goed paar uur alleen zijn, voelt zich een speelmaatje van de kater (die het niet altijd fijn vindt) en maakt graag de afwasmachine schoon. Hij ligt best graag in de mand onder het bureau van de baas maar als hij de kans ziet, kruipt hij toch liever op de bank en komt er schielijk af als hij haar ziet aankomen. Dan verstaat Sem heel goed de taal van gebaren en ogen en zijn er weinig woorden nodig.
Sem3
Hij is dol op autorijden en de auto lijkt in een aantal gevallen zijn veilige haven. Als hij bijvoorbeeld mee gaat naar de grote stad omdat de baas daar moet zijn, dan zijn al die prikkels toch wel erg veel en kan hij angstig worden en enorm paniekerig gaan trekken. Als hij de auto dan ziet schiet bij naar binnen zodra het portier open gaat. Dus daar is nog werk te doen. Minder paniek in een vreemde drukke omgeving zou fijn zijn.

Sem is een super zachtaardige gevoelige hond, speels, enigszins geluidsgevoelig, onderdanig en aanhankelijk. Maar hij zoekt ook graag zijn eigen plekje op. Kortom het gaat heel goed met Sem en mede namens Sem en de katten kan ik zeggen dat we blij zijn met elkaar.